27.4.2013

#13 Kani ei ole häkkieläin.

Ajattelin vähän herätellä ihmisissä sitä omaatuntoa videon kautta. Ne jotka eivät hoida kanejaan oikein tai keksivät tekosyitä miksi ' ei voi päästää kania tänään juoksemaan '
Ja ne jotka väittävät, että kani pärjää pikkuisessa häkissä ihan hyvin, voivat katsoa vähän videon loppupuolta. Kani ei pysty juoksemaan huippunopeutta, kaivamaan, tutkimaan ja iloloikkailemaan häkissä. Miettikää siis kahdesti, kun hankitte kanin.

Toivottavasti tämä video herättäisi ihmisissä mahdollisimman paljon niitä pikkuisia aivosoluja.
Uskon, että kaikki tämän blogin lukijat huolehtivat kaneistaan suhteellisen hyvin! (: Kaikki eivät vain tiedä mitä kani vaatii ja miten iso vastuu siitä syntyy.

Videota saa jakaa eteenpäin, kunhan ottaa huomioon kirjoittaa copyt. Jos katotta youtuben kanssa siinä on tekijänoikeudet ja mistä klipit on. Ja muistakaa, editointi on omaa käsialaani (:


15 kommenttia:

 1. Todella hyvä video! :)

  VastaaPoista
 2. Oli tosi hyvä video! Saanko laittaa omaan blogiin esille (tietty mainita, että se on sinun)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! Ja tottakai saat, oon ilonen jos ihmiset jakais tätä eteenpäin tietämättömie nähtäväksi (:

   Poista
 3. Anonyymi28.4.13

  tosi kiva video tykkään oikein hirveesti (:

  VastaaPoista
 4. aivan todella hyvä video, oon ihan samaa mieltä sun kanssa. Itte otan joka päivä n. 4-5h mun puput juoksentelee mun huoneessa ja hyvillä ilmoilla taluttelen niitä valjaissa ja tehään kanssa kohta tuommoista aitausta kuin teilläkin on pihalle niin saavat juoksennella kovasti :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi28.4.13

  todella hyvä video! olen niin samaa mieltä kanssasi. Itselläni kanit eivät asu häkissä. he ovat muuten vapaana mutta yöt aitauksessa. jotka ovat aitauksessa mikä rajaa osan alueesta jossa päivisin saa olla. Tiedän ihmisen (varmasti samoja tapauksia on joka on hyvin kurjaa) osti pienelle lapselleen kanin, joka pari ekaa viikkoa sai juoksennella vapaana ja sen kanssa touhuttiin.sitten kun "alku villitys" loppui, kani pistettiin pienen pieneen häkkiin 24/7. Häkissä kani ei pysty juokseen. sillä ei ole mitään tekemistä siellä joten, repii häkin ristikoita ja kun kanilla ei ole tilaa johon omat jätökset tekee ettei muuten joutuisi siinä nukkumaan, syömään, joutuu kani tekemään jätökset alleensa ja sen takia turkki kakassa ja pissassa.

  VastaaPoista
 6. haha yks matti myöhänen täällä ! :p kuitenkin, ihan älyttömän hyvä video! omat kanit ovat vapaana päivittäin ja oleskelevat yhdessä ja omaavat muutenkin aktiivisen ja reippaan elämän, mutta silti jotenkin kosketti tuo video tosi paljon ja jäi harmittamaan että kanit ovat täällä kuitenkin häkeissä aina silloin kun itse olen koulussa. ei mitään, loistava video, toivottavasti jokainen kanin omistaja/kania harkitseva ottaa oppia tästä ja miettii sitä häkkiin jättämistä kaninkin näkökannalta; kuka nyt haluaisikaan istua suunnilleen paikoillaan täydet 24h vuorokaudessa ? tuskin kukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :) KYllä kuulostaa sun pupujen elämä hyvältä! jepp, ihmiset ei vaan osaa nähdä eläimen silmin asioita.. :c

   Poista
 7. Anonyymi29.11.13

  Mä melkeen rupesin itkee surusta noitten kanien puolesta:D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi1.4.14

  Samaa mieltä mäkin oon. Kania ei ainakaan sais unohtaa tai pitää liian pienissähäkeissä. Puhumattakaa siitä että ruokkii kerran päivässä!!!!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi14.5.14

  Onko meidän kani sitten huonosti kohdeltu jos se asuu häkissä (n. 1m pitkä ja 50cm leveä) Kesäisin saa tietysti olla parvekkeella häkissään (2m pitkä ja 1m leveä) ja ei pääse juoksemaan koska asuu kerrostalossa? Meidän kani on elänyt pitkän ja hyvän elämän ja on todella tyytyväinen elämäänsä. Joskus olemme päästäneet sisälle vapaaksi ja antanut juosta ja hiukan hypyttänytkin, mutta onko sitten kanimme tosi huonosti kohdeltu kun se ei pääse juoksemaan pihalle 24/7 aitaukseen?... Ei pahalla mutta silti??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmastikaan ole huonosti kohdeltu ja uskon että on todella rakastettu perheenjäsen. Mulla itelläni tekis vaan pahaa pitää mitään omista kaneistani tehdashäkissä asumassa. Tämä ei tarkoita sitä, ettei kukaan tekisi niin. Ja mitä enemmän kaneja sen vähemmän tilaa on muutenkin. Omana pääsääntönä kuitenkin on aina se, ettei kaneja ole niin montaa että joku joutuisi asumaan omasta mielestäni liian pienessä häkissä. Tottakai jokaisella on omat mielipiteensä kanin hoitoon, meitä on niin monenlaisia ja kaneja myös! Jotkut vaativat enemmän tilaa, kuin toiset :)

   Poista
  2. Anonyymi2.6.14

   Oletko idiootti? Mä pidän AINA kaniani vapaana vaikka asun kerrostalossa, täällä se onnellisena touhuaa koirien kanssa.

   Kanien reviiri on luonnossa monia kilometrejä, miltä susta tuntuisi asua koko elämä pienessä huoneessa?

   Toivottavasti päästät kanim heti vapaaksi kun olet lukenut tämän viestin. Saisit hävetä.

   Poista
  3. Anonyymi1.8.14

   Tuo 2.6 14 jätetty kommentti oli loukkaava....
   Hän sanoi sinua idiootiksi
   Sinun kanillasi on hyvät oltavat uskon sen!
   Terveisin
   Karvskorvani ja minä

   Poista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!