15.7.2013

#45 Miten meillä asutaan.

Ajattelin siis kirjoittaa oikein kunnollisen pitkän postauksen siitä, miten kanit meillä asuvat. Miten niistä hoidetaan ja mitä mieltä olen omista tavoistani niitä hoitaa. Olen suunnitellut tätä postausta jo todella pitkään, mutta jaksamista tällaisen romaanin kirjoittamiseen ei ole vielä löytynyt. Mutta tässä tämä nyt tulee!

Asumukset
-Meillä puput asuvat koko kesän aina päivisin ulkona. Pääsevät ulos aamulla 8:00 aikoihin ja menevät yöksi aitauksien sisällä oleviin koppeihin joskus kello 23:00. Ulkona on paljon tilaa juosta, riehua ja kaivaa. Kaikki kanit rakastavat kesesäässä hölläämistä. Sateen sattuessakaan ei ole hätää, sillä vajamme katos suojaa kaikki pienet pupuset sateelta!

-Talvisin käytössä on 1/3 huoneestani koostuva aitaus. Siellä riittää liikuntaa, kiipeilyä ja pomppimistilaa. Paljon tunneleita, pesäkoppeja, ramppeja, oksia ja leluja. Jopa ikkunamaisema syksyn tullessa! Koskaan ei ole pupuilla virikkeistä puutetta ja saavat olla huoneessani vapaanakin väh joka toinen pvä.

Liikunta
- Kuten yllä tuli huomattua, kanini saavat paljon liikuntaa joka päivä.  Meillä on myös suuuuuri koira-aitaus, jossa puput saavat vielä ekstramäärän liikuntaa! Siellä ne voivat viilettää ihan täysiä!
- Meillä on kaikki puput myös valjaskoulutettuja. Valjaissa ei kuitenkaan kovin usein tule ulkoiltua, koska kaneille on kivempaa mennä ja tulla vapaana.
- Silloin tällöin myös hypytän kaneja. Nuo vanhemmat kaksi eivät ole ideasta aina niin innoissaan, mutta tästä meidän pikkuisesta neidistä on suunnitelmissa ( yrittää ) kehittää jonkinlainen estepupu (:

Yhdessäolo ja käsittely
- Kaikki puput meillä ovat perheenjäseniä. Siksi ketään ei huomioida enempää tai vähempää, kuin toista. Jokainen saa päivittäin rapsutteluja. Sylittelystä ei Pepsi tykkää alkuunkaan, joten sitä vaan rapsuttelen paljon. Indy rakastaa läheisyyttä ja laittaa aina pään leuan alle! :3 Vauvaneitiä käsittelen tällä hetkellä eniten, koska sitä täytyy sosialisoida paljon, haluan siitä reippaan ja ihmisrakkaan pupun! Iltaisin otan välillä jonkun pupuista alakertaan matolle ja sohvalle sylittelemään kun katsotaan telkkua.

Ruokinta
- Omasta mielestäni meillä kanit syö tosi hyvin. Saavat ihanaa puhdasta ja tuoretta heinää koko päivän. Aina täytän heinäkorit ennen niiden tyhjenemistä.
-Puput saavat joka päivä myös tuoreruokaa. Kesäisin luonnon tarjoamia herkkuja ja talvisin romaine-salaattia, persiljaa, tilliä, paprikaa ja satunnaisesti porkkanaa.
-Ruokavalion täydennykseksi meillä syödään Oxbow-essentials pellettejä. Olen erittäin tyytyväinen näihin pelletteihin! Aivan huippulaatua! Suositteen kaikille! (:
-Vettä on tietenkin tarjolla monesta eri lähteestä. yleensä aitauksessa on pullo ja kulho, josta valita.

Hoitotoimenpiteet
- Varsinkin karvanlähdön aikaan meillä harjataan pupuja tosi ahkerasti! Tällä hetkellä Indyllä on oikea hullu karvanvaihto! Muulloin pupuja harjaillaan joka kolmas päivä tai tarvittaessa. -Kynsienleikkuut harjoitellaan jo vavasta lähtien. Kynnet tarkistetaan 3-viikon välein ja leikataan sit silloin jos ovat pitkät. Meillä kun nuo ovat ulkona ja kaivavat jne niin ei kynnetoikeen kasvakkaan yleensä hirveen pitkiksi.

Vastuu
-Ei vaadi neroa tajuamaan, että meillä minä olen pupuissa vastuussa. Musta tuntuu, että vielä kaksi vuotta sitten en olisi osannut hoitaa yksinäni kolmea kania. Onneksi silloin oli vielä äiti päävastuussa. Siksi miettisin monta kertaa ennen kúin hankkisin kania lapselle. Viimeistään sitten murrosiän tullessa moni jättää jäähyväiset kanilleen, kun ei enää jaksa pitää huolta. Kani voi kuitenkin elää hyvällä hoidolla jopa 10-12-vuotta! Se on pitkä aika hoitaa kania, mutta jos se on osa perhettä uskon, että siihen pystyy kuka vain (:

 
Lopuksi taas kuvia poikasista uusissa kodeissaan! Tässä siis teille Nevada ja Ludwig! (:

Nevada sai kaverinkin! (:

15 kommenttia:

 1. Anonyymi15.7.13

  Ei pahalla, mutta heti kun Juulia (Juulia ja Honey Boy-blogi) teki tälläisen postauksen ja aloitti sen sarjan niin heti sinä teit samanlaisen postaukse.?

  Keskeisistä omat ideaksi tai kysyisin Juulialta lupauksesta oli noi kiire tehdä heti seuraavana päivänä samanlainen postaus.... ei sillä JUulian blogi on sata kertaa parempi kun tämä sinun.

  Ps mitäköhän mieltä Juulia on tästä asiasta et matkat heti sen ideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Kivasti kirjoitusvirheitä, hyvä ku selvää sai (:
   2. öööm " ei pahalla " = olet matkija, blogisi on surkea
   3. Silti luet blogiani??
   4. Luuletko että olen kirjoittanut tämän postauksen päivässä XDD
   5. Multa on TOIVOTTU tätä postausta jo vaikka kuinka pitkään
   6. Kirjoitin tän puhelimella, koska kone ei ole käytössä
   7 = EN OLE EDES LUKENUT JUULIAN BLOGIA PARIIN PÄIVÄÄN.
   8. Pahoittelen Juulia jos otit tämän postauksen pahalla
   9. Uskon että Juulia itse on riittävän kypsä kertomaan mulle jos asia hänen mieltään painaa.
   10. Et viittis kommentoida anona...naurettavaaaaaa (:

   Poista
  2. Haha, ano relaa nyt vähäsen. : D ensinnäkään minua ei todellakaan haittaa, eihän tämä ole yksin minun ideani. Aika moni on tehnyt tälläisen postauksen jos siitä lähetään : D

   Sitten tähän samaan, että tää oli tosi kiva postaus ja oli kiva lukea miten muutkin kanien omistajat pitävät pupujaan! :) ja voi että nuo Nevada ja Ludwig (menikö ees oikein?::Ddd) on suloisia :33

   Poista
  3. musta tuntuu et juulialla ei oo mitään tätä vastaan :)

   Poista
  4. Kiitos juulia (:
   Onneksi joillain vielä löytyy järkee päästä! Ja oikeesti, jos matkisin jotain nii kyseisen henkilönhän pitäis vaan olla ylpee et on keksiny nii hyvän jutun et muut tekee peräs :P eikä suunnitella vihamielisiä murhakirjeitä.

   Haha juuu meni oikein :3 ne on kyllä lutusia!

   Poista
  5. Anonyymi30.12.13

   Honey boy ja pupuninjan blogit on mollemmat ainakin mun mielestä tosi kivoja <3

   Poista
 2. Moi! Toi asumis juttu oot tehy siit videon youtubee niin katoin sen ja tein vähän samanlaisen aitauks mun tulevalle kanille jossa on neljä neliöö :) Jos et ois tehy sellasta videoo niin se mun kani ois eläny tehdas-häkissä :( Ja sen rotu on rex-kani :D ois ollu vähän pienet oltavat sil! :) Niin kiitti iha sikana kun teit sen videon!!! Ja oon lukenu vast sun blogii pari päivää mut tää on mahava :D Ja tykkään erityisesti kattoo sun IHANISTA pupuista videoit :) (Oon kattonu sun kaikki youtube videot)
  Oho tuli pitkä kommentti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Olen todella onnellinen jos videoni ovat auttaneet, sitä varten ne siellä ovatkin (:
   Kannattaa olla niitä kehikoita ainakin 8, silloin saa sopivan kokoisen häkin rexillekkin (:

   Poista
  2. Sori mun huono selitys! Siis siinä häkissä on 8 aitaa ja sen tilavuus on niiku 4 m2 :D

   Poista
 3. oiij, ihana postaus söpöjä nuo pikkuset :33

  VastaaPoista
 4. Moikka!
  Liityin lukijaksi kun näin hieno blogi löytyi. :)

  <3: http://sadetakinsuojassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihaana postaus. Ite tykkäsin tästä ja vooi kun ne on söpöjä :3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi17.7.13

  Noi sun puput :3 <3 Mitä rotuu mahtaa olla? Ja voitko tehä sellasen et otat videolle/kuvina pepsin tai indyn päivän? sul on sellanen kaikkien söpöjen kanien päivä mut ois kivaa seurata yhen söpön kanin päivää! :D

  VastaaPoista
 7. Milloo teet sen iten ooetat Kanin tulemaan luokse?:)ja Kiitti ihanista postauksista ja Ainaki sä innotat mua hoitamaan ja keksimään uutta mun Kanin kanssa!!! Samoin juulia:) ootte molemmat ihan mahtavia!

  VastaaPoista
 8. Vähän ilkeä kommentti Anonyymiltä pupuninjalle. Pupuninja oot paras :)

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!