22.7.2013

#47..todella sekavia ajatuksia..

Tänään sunnuntaina lähtee illalla sitten viimeinen pikkupupu matkaan. Indiana lähtee uuteen kotiinsa, jossa odottaakin kaksi kanikaverusta!

En voisi olla tyytyväisempi kaikkiin koteihin, joihin poikaset lähtivät. Jotkut viipyivät toisia pidempään täällä myynnissä, mutta se johtuu siitä, etten anna pupuani kelle tahansa. Moni pikkutyttö kirjoitteli innoissaan kanikuumeissaan, mutta matkaa olikin 6h tai vanhemmilta ei oltu edes asiasta kyselty.

Nyt lähti sitten poikasia Tampereelle, Lahteen, Asikkalaan ja Forssaan.
3/4 poikasista saivat kanikaverin/kanikavereita ja jokaisella on mahdollisuus kokopäiväiseen liikuntaan ja ulkoiluunkin!
------------------

Kotipuolessa onkin sit ilmennyt kaniongelmia. Oikeastaan Indyn ja Pepsin totuttelun suhteen.
Ollaan jo viikko yritetty paria toisiinsa totuttaa. Helposti vierähtää 4-5h päivässä. Kanit luulevat kuitenkin, että tavoitteena on parittelu. Indy ei ole hiffannut, että ei kykene enää poikasia tekemään ja Pepsi on ihan hullu. Juoksee ja repii karvaa ja lähtee jopa Marleyn perään.

Tätä on jatkunut jo viikon. Joka päivä. Ollaan minä ja puput ihan uuvuksissa ja mikään ei enää tunnu toimivan. Kaikki ollaan netistä luettu jne, mutta joskus on vaan niin, että kaksi pupua eivät tule toimeen. Varsinkin kun tämä pari on päässyt jo kerran puuhailemaan keskenään.
En siis tiiä, mitä teen. Indy ja Marley tulee hyvin toimeen keskenään. Pepsi kiusaa välillä Marleyta, muttei paljoa. Ja indy ja Pepsi on mahdoton yhdistelmä.
     Indyä en tosiaankaan ole myymässä mihinkään. Jos myisin Marleyn niin Pepsi ei siltikään tulisi toimeen Indyn kanssa. Joten onko ainoa vaihtoehto Pepsin myyminen?

Jos olisi niin, että Pepsi ja Marley eivät jostain syystä tulisi toimeen myisin Marleyn, mutta kun asia on Indyn ja Pepsin keskeinen en tiedä mitä teen. Indystä en tule luopumaan koskaan.

Koko tavoitteeni kanien hankkimisessa oli, että ne voivat asua yhdessä laumana, eivätkä yksinänsä erillään muista. En halua aiheuttaa stressia kaneille sillä, että joka päivä laitetaan samaan häkkiin stressaamaan toisistaan ja tappeemaan.

Tulin siis siihen päätökseen, että mahdollisesti Pepsin on lähdettävä...särkee sydäntä koko ajatus.
Kun Pepsi meille tuli, se oli kovin ujo ja arka. Juoksi karkuun kosketusta ja vihasi nostamista. Tein tosi paljon töitä neidin kanssa....ihan TOSI paljon joka pvä. Nyt pupua ei tunnistaisi samaksi. Juoksee nimestä luokse, rakastaa rapsutteluja yli kaiken, on helppo nostaa ja kantaa. Antaa myös laittaa valjaat, mutta se on neidille pikkuisen stressaavaa. Pepsi on vasta 1v...koko elämäkin vielä edessä.
En siis tiedä mitä teen....

Ajattelin, että myyn mutta ei ole pakkomyynnissä. Eli annan pois vain sopivan kodin löytyessä. Sellaisen kodin, jossa on PALJON tilaa juosta ja vetää loikkia. Kotiin jossa on hemmoteltavana ja huomion keksipisteenä. Kotiin jossa neiti saa tarvitsemaansa rakkautta ja huomiota.

Tämmöisiä murheellisia ajatuksia tällä kertaa.....ja vielä loppuun irtojuoksutskuvia Pepsistä..

 

Kuten näette, tämä neiti tarvitsee paljon tilaa käyttää energiaansa. Joten mihin tahansa kotiin neiti ei lähde.

33 kommenttia:

 1. oooi, toivottavasti sitten saa tositosi hyvän kodin :( ! pepsi on ihana kani♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään meijän pupuista ei ikinäikinä lähtis huonoon kotiin, mutta Pepsin kanssa oon ihan erityisen tarkka, että mihin menisi. Kiitoksia!

   Poista
  2. Mä oon varma että noi ei antais huonoon kotiin meillä Sparrow onnekseen saa olla hyvässä kodissa!:)

   EIKÄÄÄÄ!
   pärjää, toivotaa et viel keksisitte jotain:(!

   Poista
 2. Oletko ajatellut vaihtoehtoa, että hankkisit Pepsille vaan oman häkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei enää ole talveksi tilaa kahdelle sisäaitaukselle, vaan joutuisi asumaan tehdashäkissä ja ensi kesänä iskä käski et vaan yks ulkoaitaus mahtuu käyttöön...muuten ei pupu olisi mihinkään menossa.

   Poista
 3. Anonyymi22.7.13

  Annatko pepsiä semmoseen kotiin missä ei oo muita kaneja oisin tosi kiinnostunu mut mulla ei oo ollu koskaan kaneja mut oon aika tietonen kaneista ja oon aina haaveillu tommosesta ku pepsi mut onko ees varmaa myytkö sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen riippuu ihan tatjottavasta kodista, ota säpöllä yhteyttä..

   Poista
  2. Anonyymi26.7.13

   Äääääää unohin asun varmaan liian kaukana:-/ asun keski-suomessa.

   Poista
 4. Meillä oli aikalailla samanlainen tilanne, mutta kun oli pakko samaan häkkiin laittaa kun ei tilaa ollut. Niin parissa päivässä loppuikin nahistelu ja toisten perässä juokseminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmm...itte en ainakaan uskalla jättää valvomatta noita, saatika sitten yöksi kaksistaan. Ties mihin heräisi aamulla

   Poista
 5. Älä vielä luovuta! Yritä nyt vaan totuttaa ja vielä lisää totuttaa! Oon yrittänyt totuttaa meidän kaneja jo öö.. oisko joku kk, ei tulla vieläkään toimeen, mutta näyttää reilusti jo paremmalta. Aina kaikki ei vain tapahdu silmiä räpäyttämällä. :) Ota kaneja kantoboksiin ja kanna ympäri pihaa, mene ajelulle, pidä samaan aikaan sylissä. Olen ihan varma, että ne vielä tulevat toimeen kunhan vain saavat selvittää välinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en luovutakkaan! Täällä joka päivä totutteluun menee väh 4h, mutta kun lukio alkaa, niin mulla ei oo sellasia määriä aikaa enää käyttää totutteluun. Joten jos eivät siihen mennessä ole samaa pataa niin en tiiä mitä teen. Marleykin tässä kärsii, kun ei saa tarvitsemaansa huomiota yhtä paljon kuin ansaitsisi. /:

   Poista
  2. + Pepsi ei pysy sylissä eikä sitä enempää paikoillaankaan paria minuuttia pidempään. ): Eivät ne silleensä tappele raivokkaasti, Pepsi vaan jatkuvasti härnää indyä parittelupuuhiin ja Indy on heti leikissä mukana, mutta pepsi aina innostuu niin että jatkuvasti menee rajuksi

   Poista
 6. Anonyymi22.7.13

  Meillä myöskin oli vastaavanlainen tilanne. Leikattu poika ja n. 2-vuotias taisi tyttö olla silloin. Alkuunsa olivat kavereita (n. kaksi päivää), mutta sitten yhtäkkiä tyttö rupesi jahtaamaan poikaa eikä antanut sen olla rauhassa kuin yhdessä nurkassa ihan liikkumatta. Muuten hyökkäsi kimppuun. Ja karvat vaan pöllysivät.
  Siirsin häkin piharakennukseen, missä kumpikaan ei ole ollut ja kävin hakemassa kompostiaitaa, jotta sain toisen häkin. Siellä ne molemmat viettivät yhden viikonlopun omissa häkeissään, vierekkäin. Sitten juoksutin niitä siellä piharakennuksessa vapaana, edelleen puolueettomalla alueella. Enää ei syntynyt tappeluita, joten toin ne takaisin tänne sisälle. Tein niille ison yhteisen häkin yhdistämällä tehdashäkin ja kompostiaitaa ja tadaa - siellä ne molemmat tälläkin hetkellä lököttelevät yhdessä :) Tosin naaras saattaa edelleen silloin tällöin vähän alistaa poikaa, joka sekin johtuu siitä, ettei poika aina tajua pestä rouvan naamaa, kun tämä sitä pyytää. Muuten elo on oikein sopuisaa :)
  Jotkut kanit tarvitsevat paljon aikaa tottuakseen toisiinsa, ja mikä on omasta mielestäni vielä isommassa merkityksessä, ne tarvitsevat paljon tilaa. Ei nuokaan kaksi tulisi toimeen pienessä häkissä.

  Ihan btw, oletko ottanut huomioon sen, että jos saat kaikki kanit yhteen, saattaa emon ja poikasen välille syntyä tappelu sitten kun poikanen tulee murrosikään? Itseä ainakin huolettaisi se, jos tulevat sopuisasti toimeen, ja yhtäkkiä sitten toiselta puuttuisikin pala korvasta tms. kun poikanen kasvaa.

  Ja sitten vielä se, että leikkauttamalla naaraan saat siitä luultavasti sopuisamman kaverin, kun se ei ole samanlainen hormoonihirviö :) On noi naaraat vaan tuollaisia kiukkupakkauksia välillä, tuntuu että itseltä tippuu hiukset päästä kun ei niitä saa helpolla saa sopuisasti elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihanasta kommentista ja ideoista! Meillä kun ei vaan oo niin hirveesti tilaa rakennella häkkejä noin vaan. mutta pitää jotain yrittää keksiä! Täällä lähialueella ei steriloida naaraspupuja ollenkaan. Matkaa tulisi tosi paljon, jotta sellanen eläinlääkäri löytyisi.

   Pitää nyt tosiaan miettiä mitä teen ):

   Poista
  2. Itsekin meinasin sterilointia ehdottaa sillä juurikin hormoonien hyrräämiseltä tuo käytös kuulostaa :) Tosi kurja tilanne kyllä :(

   Poista
  3. Näinpä ): onneksi sillä puput tulee hyvin toimeen! En toivois tätä kellekkäãn /:

   Poista
 7. omg, Nelli on samanlaine ku Pepsi, mut vaa Lilliä kohtaa. ja niitä, ku ei oikee ees uskalla totuttaa toisiinsa ku Lillil on se pää vinossa yms. onneks Osku sentää tulee toimee molempien kans (: mut koita totutella niitä, Pepsi on ihana pupu ja ansaitsee todellaki parasta jos siitä joudut luopumaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niii /: ja ku...onhan Indy Jo aika vanha ja sillee ni en haluais stressata sitä liikaa. Ku selvästi se ei tiiä mitä pitäis pepsin suhtee tehä. Et pitäiskö sen paritella, juosta karkuun vai tapella vastaan...et blaaaah );

   Poista
 8. Itellä asuu leikattu uros, mama ja sen vauva yhes, hyvä vinkki ainakin totutteluun on se että kun totutat ne niin jätät ne sit kans sinne häkkiin, stressaa vaan enemmän olla päiväs joku 4-5h kaverin kans ja sit taas yksin. Indy kyl lopettaa astumisen aikanaan vielä, meilläkin on kaikki lopettanut alkuhuuman jälkeen. (ja todennäköisesti nykyään se hyppää selkään vain pomottaakseen, eikä astuakseen) Itse toimin niin että naaras ja uros selvittää välinsä (parhain laittaa puolueettomaan häkkiin (esim sun tapauksessa siirrät aitauksen johkin muualle hetkeks/päiväks?), ja todennäköisesti ne alkaa nahisteleen ja karvat pöllyää, mutta ne vain selvittää kumpi niistä on pomo. Jossain vaiheessa kannattaa pistää ruokaa kuppiin, niin sekin jo yhdistää kun rauhoittuvat ja alkavat syömään samasta kiposta. Kun naaras ja uros on selvittäny kumpi on pomo niin heität sen muksun joukkoon :) Harvoin meinaan aikuiset käy muksujen päälle ja muksut on niin varuillaan aikuisten kanssa ettei nekään oikein kinastelemaan ala aikuisten kanssa. Tokihan se on ettei joistain kaneista vaan ikinä tule pareja, ja etenkin just vauvapupun murkku saattaa verottaa lauma elämää, mutta tuo on ainakin hyväksi todettu ohje tääläpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista!
   Indy ei niinkään astuisi pepsiä tai pistä tappeluksi. Pepsi härnää indyä, jahtaa, astuu, repii jne. Haluaa saada indyä astumaan. Indy pelkää ja vuorostaan sitten astuu. /:

   Poista
 9. Meilläkin on saman kaltainen ongelma. Lady alistaa Myrskyä niin kauan, että Myrsky kyllästyy ja lähtee perään, ja siitäkös mekkala syntyy. Myrsky on leikattu. Meillä tosin on tilaa pitää kaikki erillään, jos tarvetta tulee.
  Tosi kurjaa, että Pepsi joutuu ehkä lähtemään :(

  VastaaPoista
 10. Anonyymi25.7.13

  Miten Indy ja Pepsi sitten asu ennen Marleytä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kesää mun huone oli ihan erilailla laitettu, siellä oli siis kaksi aitausta ja alkuajoista Pepsi asui vapaana mun huoneessa ( tehdashäkki suojapaikkana ) kuitenkin mun huonetta jouduttiin/joudutaan edelleen muokkaamaan, jotta saan tavaroitani säilytettyä jossain. Meillä ei ole ullakkoa/vinttiä/vajaa/kellaria tmv. Ollaan järkkäilty kaikkee mahdollisimman hyvin ja hyvä kun yks aitaus mahtuu sisälle nyt. Ensi kesäksi iskä ei halua kahta ulko-aitaustakaan, joissa ne on nyt kesän asustellut.

   Poista
 11. http://kanimaisia.blogspot.fi/2013/07/top-10-kaniblogit.html?m=1

  ^ Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 12. Sulla on ihan huippuhieno blogi!
  Alan ihan ehdottomasti lukemaan :)
  Saako tuota videoa "kani ei ole
  häkkieläin" jakaa eteenpäin?
  Jos linkittäisin omaan blogiini,
  tietenkin ilmoittaisin mistä olen
  kopioinut.

  Sitkeästi vaan, kyllä sä ne saat
  vielä totutettua! :) Mullakin
  kohta edessä totutusoperaatiot..

  Käy toki blogissani jos haluat!
  kapalalaaksonkuninkaalliset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa jakaa eteenpäin, kiitos paljon!!!! (:
   Käyn ehdottomasti liittymässä lukijaksi!

   Poista
 13. Mua oikee surettaa ku Myyt Pepsin ):
  Haluaisin sen kanin mutta vast saan kun mulla on oma huone sut vasta saan ja ennen joulua..Haluaisin Pepsin.. :-/
  Ps. Asun porissa!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi31.7.13

  Ittelänikin oli aika sama tilanne. Ne sai poikaset kun ne oli myyty niin piti alkaa totuttelu. Ne oli kuin Indy ja Pepsi. Mutta kun pari kuukautta meni, ne oli ninkuin ennenkin. Jos Pepsi jatkaa valeraskauksia, kannattaa leikata se... t: Ashleixh (tubessa)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi11.8.13

  Moi, miten teit sen pahvi-tunnelin siinä yhdessä youtube videossa, kun olen 12.v. ja on oma kani, niin aijon tehä sille semmosen ja miten tai mistä sait siihen pahvi-tunneliin sen metallin? :)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi17.8.13

  Voi jos myyt pepsin, se oli niin ihana ja rakkautta kaipaava söpö kääpiöluppa!<3
  Tuli suru kun luin kohdan: "Joten onko ainoa vaihtoehto Pepsin myyminen?" :`(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et taida olla mikään aktiivinen lukija? Lukisit uudempia postauksia kiitoss...(:

   Poista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!