9.8.2013

#54 Tärkeää kanien ruokinnasta ( ruokien arvostelua )

Pitkään olen seuraillut foorumeilla ja nettisivuilla kiivasta keskustelua siitä, mitä kaneille tulisi syöttää. Sitä täydellistä ruokaa ei vaan tahdo löytyä. Täten on jokaisen omistajan oma valinta mitä kaneilleen syöttää. Sen mukaan mitä tuoteselosteessa sanotaan voidaan valita parhaat arvot omaava ruoka.

Seuraavassa videossa tarkkaillaan vain muutamia asioita ruoista. Huonolaatuisista ruuista löytyy myös valtavasti lisäaineita ja kaneille haitallisia aineita. Niistä voit tutkia ja lukea lisää omalla ajallasi. Jos olisin ne liittänyt tähän videosta olisi tullut 100000000h mittainen :D
Videossa käsitellään vain kanien kuivaruokia ( pellettejä, siemenseoksia ) joten muistakaa, että kanin pääravintolähteet ovat vesi, heinä ja tuoreruoat! Oikeanlaisella ruokinnalla kani pärjäisi ilmankin pellettiä. Mutta se on hyvä lisä kanin ruokavalioon tuoden siihen tarvittavia ravintoaineita.

TÄMÄ VIDEO ei määrää mitä sinun tulisi syöttää kanillesi. Tämän videon pitäisi olla valaistava ja opettava video siitä, mitä kaikki ruuat sisältävät, jotta tiedostat mitä kanin suuhun pistät.
En kaipaile siis valituksia. Tottakai ne joilla on 20kania joutuvat ehkä ostamaan eri ruokia, kuin niiden joilla vain yksi tappijalka. Mutta erityisesti niiden, joilla on vain kani tai kaksi on nyt kiinnitettävä huomiota (:

Olen tutkinut nyt miljoonilta brittiläisiltä tai amerikkalaisilta sivuilta kanien ruokavaatimuksia ja videollä näette sitten siitä enemmän. Jos sinulla on jotain valittamista, käy ensin tutkimassa netin syövereistä kaikki kaninruokasivustot ja tule vasta sen jälkeen kertomaan oman mielipiteesi. Anojen valituksia en edes julkaise (: kiitos!Ruokatietojen lähteitä:
http://www.thebrc.org/diet.htm
http://www.rabbitnetwork.org/articles/basics.shtml
http://www3.telus.net/raisinghouserabbits/feeding.htm
http://www.bio.miami.edu/hare/diet.html
http://www.mybunny.org/info/rabbit_nutrition.htm

Lue nuo, ennen kun tulet mistään valittamaan (: Tulet löytämään, että ainakin minä olen noiden lähteiden kannalla....ehkäpä ihan syystäkin. Jos olet eri mieltä, saattaa olla ihan itsestäsi kiinni.


jos sinulla on marsuja täältä löytyy loistava sivu niiden ruokintaan liittyen:
http://marsut.net/www/ruokinta/ruokamerkeista/


ja ihan lopuksi: Jos ensi postauksen ajaksi hypättäisiinkin vähän lifestyle tunnelmiin. eli onko teillä kuvatoiveita TOIVEKUVAPOSTAUKSEEN? saa olla kaniaiheinen tai mitä vaan (:

58 kommenttia:

 1. Kallis ruoka ei ole aina hyvää tai halpa huonoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole niin sanonutkaan (:

   Poista
  2. "Tottakai ne joilla on 20kani eivät voi ostaa mitään huippulaatuista kallista ruokaa, vaan on mentävä vähän huonommalla pelletillä."
   Tästä saa sellaisen kuvan. Se, että pelletti on vähän halvempaa kuin muut niin ei tarkoita ettei se olisi pellettinä hyvää kanille vaan myös halpakin pelletti voi olla huippulaatuista. Ei se hinta tee mistään huippulaatuista! Kuitenkin kun rupeaa tuoteselostuksia selailemaan pellettien erot toisiinsa eivät ole hirveän suuret.

   Poista
  3. Voihan halpa pelletti olla hyvälaatuista tottakai, sehän on ostajan silmässä mikä on kallista ja mikä ei.

   Poista
 2. mäki ruokin kaneilleni tota oxbowta :) Faunattaren kassatäti suositteli sitä mulle :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9.8.13

  eikös ton rabbit royalen olis itäny olla siinä keskiverrossa, tai siis sehän olis susta iha ookoota, eikä iha surkeeta? :) sitku ostan kanin ostan varmaa sillo oxbowta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sen ruuan kanssa tosiaan vähän kamppailin, että kumpaan pistän. Laittaisin siihen välimaastoon jos voisin :D

   Poista
 4. Anonyymi9.8.13

  mä ruokin tolla cuni combletellä must se on ollu aika hyvää ja maistuu ainakin mun kanille:)) se on koko elämänsä sitä syönyt mut oisko sun mielestä kannatettavaa et vaihtaisin ruokaa(pikkuhiljaa tietenkin) vaikka tohon mitä sun pupsit syö? ja ehdotuksia kuvapostaukseen: hammasharja, kasvojenpuhdistustuotteet, meikit, lempipaita, pupsien kaverikuva (kuva mis ois kaikki kanit) , aamupala, söpöin kuva pepsistä, söpöin kuva marleystä, söpöin kuva indystä, joku kuva itsestäsi:))
  ++ oli tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä jos kanis on tyytyväinen, sä olet tyytyväinen eikä ruuasta ole ollut kanille mitään haittaa niin voit pitää siinäkin. On ihan suhteellisen hyvää ruokaa mielestäni. Päätös on ihan sun omasi :)

   Kiitos paljon noista kuvatoiveista!!!!!!!!!!!!

   Poista
 5. Anonyymi9.8.13

  Tiedätkö mikä mustin ja mirrin semmoseen kirkkaaseen pussiin laitettu ruoka on, koska en ole varma, että mitä se on ja syötän sitä kanilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä....mut ite en ikinä ikinä syöttäis kanilleni jotain josta en tiiä mitä se on!

   Poista
  2. Ne on jotain perus pellettejä, itsekkin syötän mutta pitäisi kysyä niiden kuitu ja proteini ' tasoista ' koska ne ovat siinä muovipussissa niin siinä ei näy mitään niitä :/

   Poista
 6. Anonyymi9.8.13

  Mä ostan mun kanille penturuokaa koska se on vast vähä yli 4kk ja ostan sitä keskustan eläin kaupasta ( Se on helsingissä ) (turha tieto :D ) Ja se on vaan läpi näkyvässä pusissa. Mut se myyjä suositeli sitä mulle :) Täytyisköhän vaihtaa kun en tiiä paljo sii on rasvaa yms. Mut tota ruokaa mitä sul on niin oon nähy sitä vaa Hämeenlinnassa enkä asu siel niin pitäis sit mennä aina hakee ruoka sielt :D (mökki on kyllä hämeenlinnassa :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm no mä ainaki tykkään ruokkia pupuilleni vaan ruokaa, josta tiiän mitä sisältää (:

   Poista
 7. Anonyymi9.8.13

  Tosi moni asia postauksessa pisti silmään ja mietin kauan miten saisin asiani esitettyä asiallisesti ja rakentavasti, mutten millään saanut kaikki asioita fiksusti yhteen tekstiin.

  Kuitenkin pääpiirteittäin olisit voinu mielestäni tehdä postauksesta asiallisemman, puhua enemmän faktoista kuin voimakkaista mielipiteistäsi sekä olisit voinut puhua vähän vähemmän "tuomitsevasti".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Otan asian ensi kerralla huomioon (:

   Poista
  2. Anonyymi9.8.15

   Löysin videon vasta nyt. Minusta oli juurikin hyvä että korostit tiettyjen asioiden olevan sinun mielipiteitäsi. Muuten olisi herneet nenässä kaikilla. Se mikä on faktaa oli faktaa eikä tuulesta temmattua. Mielestäni on ilkeää kailottaa että kaikki meni pieleen ja sitten ei kuitenkaan osata niitä eritellä. Pitäisi olla hiljaa.
   Oli sen verran hyödyllinen video että jumituin lueskelemaan ihmisten kommentteja. Ihanaa että joku näkee vaivaa tällaisen eteen, taas on muutama ihminen hieman viisaampi siitä mitä kaneilleen syöttää!
   Tämä video oli hyödyllinen!

   Poista
 8. opetatko sinäkin pupuillesi tuolta häkistä pois tulemista? mun pupu ei osaa vielä tulla sieltä pois mutta häkkiin se osaa mennä hyvin! :) hei tää video oli kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm ei oo ollu tarvetta, tulevat ihan itte :)

   Poista
 9. Hobby plussaa on kuutta erilaista: http://www.versele-laga.com/nutri/nutrition/Pages/Products/index.jsp?lng=3&mkt=11963&fam=25253&ani=25255&ran=25356&pro=-1 joten niitä ei ihan voi yhtenä ruokana arvioida :D

  Proteiini ja rasva on tärkeitä ottaa huomioon kanin ruoassa, mutta kuitu ei ehkä? Melkein kaiken kuidun kani saa kuitenkin heinästä. Miksi pelkkä kalsium on mukana? Ennemmin olisi voinut ottaa fosforin ja kalsiumin suhteen :) Tai esimerkiksi jotkut vitamiinit, kuten e-vitamiinin, jota ei saa olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin vaan noi neljä tähän mukaan, en tiiä miksi valitsin kalsiumin fosforin tai muiden sijaan. Ja en viittiny ottaa kaikkia vitamiineja ym kun on jo valmiiksi niin pitkä video.

   Poista
  2. Mä oisin silti kaivannut vastausta siihen, miksi hobbyjä ei oltu eroteltu? :/ Ne kun on jokainen ihan eri ruokia.

   Poista
 10. Hyödyllinen varmasti joillekkin tämä sun video :)
  Pakko kiittää vielä tuosta marsujen ruokalinkistä! Oon jo jonkin aikaa aatellut että tuollainen sivu pitäisi löytää marsuille, muttamutta.. Kerkesit sen tuohon linkata ja aivan ihanan suuri apu minulle!:)
  Tuohon kuvapostaukseen ehdotuksia:
  Hiukset (miten on sinä päivänä), tietokone, lempikoru, lempipaikka talossa, lempipuuha pupujen kanssa, hymy, sun lempivärin värinen asia (jos nyt sitten tajusit tämän..:D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sekin on joillekkin tarpeellinen! (: Löytyi sekin matkalta ja linkkailin kun joiltain löytyy kummiskin niitä marsujakin kotoa :)

   Poista
 11. Tää oli tosi valaiseva ja opettava postaus. Mulla on ollut 8 kania, ei yhtä aikaa ja nykyään siis vain kolme. Ja nyt oon ihan järkyttynyt noista mitä oon joskus syöttänyt..

  VastaaPoista
 12. Nykyään meillä syötetään siis tuota Rabbit Royale'a, joka on parempaa mitä niiden aikaisemmin saama ruoka. Mutta tuota parempaa ei täältä meiltä päin löydy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että tajusit kuitenkin parantaa ruokaa siihen (: On se aika järkyttävää mitä noissa joissakin ruuissa on!

   Poista
 13. Anonyymi9.8.13

  Se on hassua, miten monien kaninomistajien keskuudessa vallitsee se käsitys, että siemenseokset olisivat jotenkin kamalaa ruokaa. Totuushan on, että pelletti on ihan samaa tavaraa kuin siemensekoituskin, vain pellettimuotoon puristettuna. Vaan kuten on pellettejäkin hyviä ja huonoja, niin on siemenseokoituksiakin. Esimerkiksi Rabbit Royale on siemenseos ja varsin hyvä onkin. Sen sijaan esimerkiksi Oskun siemenseos on hyvin huonolaatuista ja sisältää kanille täysin sopimattomia ainesosia. Se konkreettinen ero, mikä siemensekoituksilla ja pelleteillä on, on se että siemensekoituksesta kani pystyy valikoimaan mitä syö. Oikealla annostelulla kanille ei kuitenkaan jää varaa valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...no jokainen ruoka on otettava arvosteluun erikseen. Ei vaan tässä olevat siemenseokset olleet mitenkään huippuja (:

   Poista
  2. Itse asiassa Rabbit Royale ei ole siemensekoitus, vaan se on pelletti- ja yrttisekoitus ;)

   Poista
  3. Anonyymi11.8.13

   Rabbit Royalessa on myös siemeniä (kauraa) joten sen voi hyvin luokitella siemensekoitukseksi. On siinä pellettejä ja yrttejäkin, mutta siemensekoitus se on siitä huolimatta. Yrttisekoituksena sitä markkinoidaan osittain siitäkin syystä, että siemensekoituksilla on niin huono maine nykyään.

   Poista
  4. Siemen sekotuksissa on kaikkissa nimensä mukaan siemeniä, jotka eivät ole hirveän hyviä pupuille, yhtäkään kamlan hyvää siemensekotusta pupuille ei ole.

   Poista
 14. Heippa!

  Olipas kattava video, otathan kuitenkin huomioon noiden proteiinien ja rasvojen lähteet. Esim. kaurassa on keskimäärin 7 % rasvaa, mutta silti erittäin hyvä ravinnonlähde kanille. Kuidun lähde kanille tulisi olla heinä, ei täysrehu pelletit yms. Kanin tärkein ravinto on hyvälaatuinen heinä (ei kerätty ruoho nurmikolta, vaan kunnon heinää). Ja tietenkin vesi, mitään muuta normaalin kotopupun ei tulisi tarvita.
  Tuo viittaus, että ihmisellä jolla on kaks kania taikka ylitse ruokinnan ei tarvitse olla niin ”täsmällistä” / kattavaa. Entäs kun niitä pupuja on se yli 300 kpl ja ne syö yli 6000 kg pellettiä vuodessa? Jos haluat pitää kanin hyvässä näyttelykunnossa tulee silloin tietää paljonkin ruokinnasta ja ravinnonlähteistä. Ei riitä pelkästään, että katsoo paljonko on proteiineja, rasvaa ja kuitua. Täytyy katsoa mitkä ainesosat pelletissä on lähteet tuolle. On suuri ero onko proteiini lähtöisin soijasta, kaurasta vai ohrasta.
  Rasvan suhteen ideaali kanille on 3 %, tällaisen määrän sisältävä pelletti on normaali ja parhain vaihtoehto kanille. Sisäkani joka ei liiku paljoa, eikä tarvitse energiaa lämmöntuotantoon esimerkiksi, ei tarvitse niin paljoa rasvaa.
  Otattehan huomioon että Versele Lagan valmistamia Hobby Plussia on 6 erilaista ruokavaihtoehtoa. Löytyy Hobby Plus Cuni Fit, Hobby Plus Cuni Fit Plus, Hobby Plus Cuni Top, Hobby Plus Cuni Top Plus….. Kaikki nämä ruuat ovat täysin erilaisia. Itse syöttäisin Cuni Fit Plussaa taikka Cuni Top Plussaa vain ja ainoastaan sen takia että ehkäisisin kokkidioosia. Muuten kyseinen ruoka sisältää ”pullanmuruja” ja silpottua heinää yhteen puristettuna. Sama koskee myös oxbow, pelkkää heinää puristettuna yhteen. Mikä järki syöttää? Kanin tulisi syödä hyvää korsista heinää heinänä eikä puristeena. Altroministä löytyy myös monta erilaista vaihtoehtoa, on marsuille, linnuille ja kaneille esimerkiksi.
  Rabbit royal on hyvä kuidun ja niin sanottu ”heinän korvike” niille kaneille jotka syövät huonosti heinää. Nuo sinun ottamat arvot ovat sellaisen ihanteen arvot, kun kanille ei syötetä heinää. Tätä tapahtuu monissa maissa, että kaneille ei syötetä heinää ollenkaan vaan vain täysrehua. Tällöin kani tarvitsee aivan erilaisen ravinnonlähteen.
  Jos kanille aletaan laskemaan tarvitseman ravinnon määrää rehuyksikköinä koskien jokaista rehua ei tarvitse antaa kuin muutama pelletti. Kaikki loppu on extraa. Kanin ravinnontarve loppupeleissä on hyvin minimaalinen. Itse kiinnittäisin paljon huomiota myös vitamiinien määrään, kuten esim E-vitamiinin määrään joka on rasvaliukoinen vitamiini. Tämä varastoituu kanin elimistöön.
  Maailmalta löytyy myös ihmisiä, jotka tekevät itse pelletin kaneille. Määräävät ainesosat, määrät ainesosille, prosentit, kaiken.. Kuulostaa melkeinpä avaruustieteeltä? Ei se sitä ole loppupeleissä, täytyy vaan oppia vuosien saatossa. Monesti ”vanhoilla” kasvattajilla on hyviä neuvoja moniin tilanteisiin, kuitenkaan aivan kaikkea ei kannata itse tehdä perässä ennen kuin tutkii vähän ;D
  Kaneja on mahdollista ruokkia miljoonalla eritavalla, mutta tuskinpa ihmiset tulevat koskaan löytämään kultaista keskitietä siihen. Kukin ruokkii kaniansa kuinka parhaaksensa näkee ja maksaa itsensä kipeäksi ruuasta mistä ei kannattaisi toisen mielestä edes maksaa. Kukin tyylillään. :D Aika-ajoin kun on tullut avattua lemmikkikaneja jollekka on syötetty jugurtti nappeja ja kaikkea maan ja taivaan väliltä, siinä kohtaa kun et pysty melkeinpä löytämään munuaisia kanin sisältä kun ovat 5-10cm rasvan peitossa vaikkei kani ollut edes eläessä läski, mietit että monet ihmiset tarvitsivat apua kanien ruokinnassa.

  VastaaPoista
 15. JATKOA EDELLISEEN KOMMENTTIIN -->

  Voin vannoa kuollakseni, että harvassa eläinkaupassa tiedetään kaikkien eläinten ruokinnasta niin hyvin kuin mitä monet kasvattajat tietävät. Netissäkin kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin luulisi. Monet eläinkaupat kuten yksi suurimmista ketjueläinkaupoista suosittelee asiakkaille oxbowta, koska ketju velvoittaa niin. Tälläiset asiat kannattaa ottaa huomioon. Jos menet kysymään kaupasta että mikä ero on Hobby Plus Cuni Fitillä ja Hobby Plus Cuni Fit Plussalla tuskin saat vastaukseksi, että ruoka on muuten sama, mutta toiseen on lisätty Robenidinea, joka ehkäisee kaneille hyvinkin yleistä sairautta kokkidioosia.

  - Janina Kujala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä valaisevasta kommentistasi! Tosi kiva kuulla jonkun kokeneemman käsitystä tästä (: Meillä syö neidit tosi hyvin heinää, mutta Indy taas erittäin huonosti. Siksi meillä tuollainen 'heinäpellettiä pakko olla käytössä (:
   Samaa mieltä olin kyllä monesta asiasta, kiitos paljon!

   Poista
 16. Hyvä pointti tuli tuolla alkutekstissä esille; kanithan pystyvät elämään varsin hyvin ilman pellettiä. Oma mielipiteenihän on se, että täysikasvuiselle terveelle kanille jonka muut ruokinnan osiot ovat kunnossa ei tarvitse syöttää ollenkaan pellettiä/siemenseosta. Itse paljon ruokintaa opiskelleena olisin tykännnyt lukea tuosta lisää. Usein ihmiset mieltävät helpoksi ostaa sitä pellettiä ja antaa sitä kupin täydeltä, vaikka se pelletti nyt olisikin sitä "hyvää" niin eipä se siitä ruokavaliosta hyvää tee. Vaihtelevilla kasviksilla, luonnonkasveilla.. jne. saadaan varmasti hyvin monipuolisesti kaikki tarvittavat ravintoaineet. Esimerkiksi kaiken tuon tarvitsemansa kalkin + kuituakin aikalailla kanihan saa heinästä :)

  + tuota kohtaa en ihan tajunnut, että "Tottakai ne joilla on 20kania joutuvat ehkä ostamaan eri ruokia, kuin niiden joilla vain yksi tappijalka. " Siis on oikein syöttää kaneja huonommin, jos niitä on paljon? Tosin suurinta osaa ruuista saa kyllä tilattua isoja määriä halvemmalla kilohinnalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps!
   ja tuo kohta oli siis sitä varten, että jos en olisi sanonut niin tiedän monien tulevan anoina valittamaan siitä että ' miten muka luulet meijän maksavan tuollasista kun on 12030050505 kania. Meillä ruokitaan vaan kauraa' tai jotain tuon tyylistä kuten aina (:

   Poista
 17. Anonyymi10.8.13

  Moi! Ei liiity tähän mutta ois kvia jos vastaisit!! Mistä oot rakentanu ton sillan/rampin, tarvisin pientä ohjetta sillä oma pupu tarvii sellaisen ! Thnx (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm no siis rakennettiin ihan itte vaaan puusta, en osaa selittää. Lankku vaan ja siihen kylppärimattoa liukumisen esteeksi (:

   Poista
 18. Mitä ruokaa sä syötit niille vauva pupuille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oxbow junioria (:

   Poista
  2. Ok :) onks se samaa ku oxbow, young rabbit? :)

   Poista
 19. Ootko huomannu että tota genesistä on erilaistakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juu, tässä arvoinkin kuvassa olevan timotei version (:

   Poista
 20. Moikka! Meille on tulossa leijonaluppa lapsokainen viikon kuluttua, ja kävinkin tossa eilen ostamassa sille ruokaa tästä "Itä-Suomen lemmikkikeskus" nimeltään olevasta eläinkaupasta! (http://www.lemmikkikeskus.fi/)

  Kysyin sitten, että mikäs olisi hyvää ruokaa nuorelle pupulle, ja näytettiin tälläistä: "Genesis Alfa-Alfa" ruokaa siellä, siis sitä saa ottaa itse haluamansa määrän siitä lootasta missä sitä ruokaa nyt onkaan ja mitata sitten vaa'alla, ruoan nimeä ei siinä kuitenkaan lukenut..

  Näin alkuun onneksi ei otettu ruokaa kun parilla eurolla, nimittäin katselin nyt tänään vähän sen 'ruoka-arvoja' ja rasvaa on tosiaankin aika paljon. Sopiiko tämä ruoka kuitenkin kasvavalle nuorelle, vai onko esim. mustissa ja mirrissä jotain parempaa ruokaa, jota voitaisiin käydä sitten hakemassa? Tätäkään ei varmaan tarvitse syöttää kun ehkä ruokalusikallinen tai vähän päälle, kerran on niin rasvaista.. Meillä täällä päin on vaan tuo lemmikkikeskus ja musti & mirri, josta on helppo käydä ruokaa hakemassa, vai pitäisikö tilata?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista! :) Tässä vielä tämän ruoan tietoja: http://www.lemmikkishop.net/genesis-alfalfa-kanipelletti-p-601.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kasvava nuori kani tarvii eri tavalla noita ravintoaineita, kun täysikasvuinen. Kasvava kani tarvitsee enemmän proteiineja. Joten korkea proteiiniarvo on ehdottoma tärkeää kuidun rinnalla (: Rasvahan on aina rasvaa. Proteiini kasvattaa lihaksia ja vahvistaa, rasva vaan kerääntyy sinne elimistöön ja lihottaa. (:
   Toivottavasti lödät jotain sopivaa ruokaa! En oikeen osaa muuta sanoa (:

   Poista
 21. Onks se Oxbow junior samaa, kun Oxbow young rabbit? :)

  VastaaPoista
 22. Ja vielä edelliseen kommenttiini, että mahtaakohan tämä candycanesta saatava Altromin ylläpitorehu kaneille olla tuota Altromin pet tyyppistä kaninruokaa? Ja jos on ihan hyvää, niin pystyykö antamaan jo sile ihan 8/9-viikkoiselle pupuvaavalle? :3 Tuolta ainakin tilaaminen on niin kätevää, ja tuotteet tulee nopeasti mutkitta perille, niin meinaan jos on hyvää ruokaa niin voisin pistää tilaukseen! (Jos siis on ainakin parempaa kuin tuo mitä nyt sieltä lemmikkikeskuksesta kävin ostamassa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm mun mielestä toi pet marsuille käy kaneille? En tiiä onko kanille jotain omaakin altrominiä vielä. Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä sieltä. Voit antaa jo ihan nyt sitä kanille jos on juurikin pet versiota :)

   Poista
  2. hmmm mun mielestä toi pet marsuille käy kaneille? En tiiä onko kanille jotain omaakin altrominiä vielä. Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä sieltä. Voit antaa jo ihan nyt sitä kanille jos on juurikin pet versiota :)

   Poista
  3. Kiva tietää, ja voisin kysäistä juu. :) Kiitos vielä vastauksista!

   Poista
 23. "Otin vaan noi neljä tähän mukaan, en tiiä miksi valitsin kalsiumin fosforin tai muiden sijaan. Ja en viittiny ottaa kaikkia vitamiineja ym kun on jo valmiiksi niin pitkä video."

  Ei millään pahalla, mutta... Jos esiintyy asiantuntijana, niin PITÄÄ TIETÄÄ ja pitää osata perustella muullakin kuin kanien hyvinvoinnin kannalta täysin epäolennaisella jutulla kuten videon pituus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videon lataukseen kesti jo nyt 5h, jolloin koko taloutemme netti ei toimi sinä aikana. Eivät kännykät, läppärit tai telkut. Joten ymmärrät varmaankin pointin :)

   Poista
 24. Suosittelen freddy kanin ruokaa siinä on pellettejä siemeniä ja pilkottu heinää tuon videon mukaan juuri sopivasti ja sulla on IHANIAAA kaneja ::))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. freddyhän on omasta mielestäni surkeaa ruokaa, jota itse en suosittelisi kellekkään.....mutta kiitoksia :)

   Poista
 25. Anonyymi12.11.13

  itse omalle pupulleni ruokin Ox Bown ruokaa mutta siitä vauva versiota ;) loistava ruoka! suosittelen.
  ja hyvä video.

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!