5.12.2013

#92 Kanin osto Lemmikkikaupasta. [ Mielipidepostaus ]

Ensimmäisenä haluan sanoa, että tämä postaus perustuu omiin mielipiteisiini. En ole asiantuntija, mutta tunnen omat fiilikseni ja mielipiteeni asioihin. Osaattehan siis kunnioittaa niitä kiitos!
Ensinnäkin, olen aika huono kuolemantuomitsemaan kaikkia lemmikkikaupasta kanin ostaneita,
koska kuulun itsekin näihin. Tai siis kuuluin 5½-vuotta sitten.
Jos 11v lapsi menee lemmikkikauppaan, jossa on kaninpoikasia osaako hän sanoa, että on huono sellaista ostaa?
Enpä usko, jolleivat vanhemmat ihmiset ole siitä hänelle informoineet. Nykyään en ostaisi koskaan kania lemmikkikaupasta. Syitähän siihen löytyy monia.


Alkuperä
On yleensä todella hankala tietää mistä kani on lemmikkikaupaan tullut. Et voi tietää millaisista
olosuhteista tai suvusta se on tai miten sitä on käsitelty. Kania saatetaan myydä puhtaana rotuna, vaikkei ole sitä nähnytkään. Suvussa saattaa olla perinnöllisiä sairauksia, joista ei tietenkään kerrota lemmikkikaupalle saatika sitten kanin ostajalle. Eihän sitä rahaa muuten tämä 'kasvattaja' saisi.
    Monet poikaset tulevatkin tällaisilta ns. pupufarmareilta, jotka antavat kaniensa vapaasti poikia mielensä mukaan ja myyvät sitten eläinkauppoihin hyvään tukkuhintaan. Tässä voidaan törmätä myös sisäsiittoisuuteen, jossa samaa sukua olevat kanit pääsevät tekemään keskenään poikasia. Tämä voi johtaa geneettisiin ongelmiin ja sairauksiin.
   Tietenkin on tapauksia, jossa lemmikkikauppoihin tulee poikasia oikealta kasvattajalta papereineen kaikkineen ihan vaan syystä, että henkilö ei saa niitä itse myytyä tai hänellä ei ole mahdollisuuksia niitä enää pitää. On silti hyvin vaikea sanoa, millaisesta kodista kani on lähtöisin.


Luonne
Eihän kukaan halua arkaa kania?
Ylemmän aiheen pohjalta on siis hyvin vaikea sanoa lasin takaa kanin luonnetta ja käsiteltävyyttä. Edellisessä kodissa ei välttämättä olla koskettu kaneihin ollenkaan ja ainakaan isoissa eläinkaupoissa ei ehditä käsitellä kaneja sillä tavalla, kun ne tarvitisivat. Varsinkin vanhempien kanien kohdalla on hyvin vaikea tietää millainen pupu on kyseessä. Vasta kotiin päästyä voi huomata, että kyseinen kani onkin agressiivinen, todella arka tai aivan ADHD sekopää. Kaupassa lasin läpi se on vaan näyttänyt niin kiltiltä ja söpöltä. Pienessä 80cm häkissä vuoden ollut kani tuskin on mikään maailman tyytyväisin ja onnellisin yksilö.


Hoito-ohjeet
Kasvattajalta ostaessa saa usein todella kattavat hoito-ohjeet ostetun kanin mukana. Lähes poikkeuksetta myös pussukan tuttua ruokaa uuteen kotiin, jotta voidaan totuttaa pikkuhiljaa mahdolliseen uuteen ruokaan. Lemmikkikaupoissa ei aina tällaisia luksuslisiä kanin mukana anneta. Kani ojennetaan ostajalle ja otetaan maksu. Tietenkin on otettava huomioon, että jokainen eläinakuppa on erilainen ja joissakin hoidetaan todella asianmukaisesti hoito-ohjeet ostajalle.
      Tuttua ruokaa voi olla hankala saada mukaan, jollei sitä osta sitten kaupasta erikseen mukaan. Usein tämä ruokakin on ihan vääränlaista. Siemenseoksia ja turhaa rasvaa ruoka täynnä. Monesti kaneja pidetään jyrsijöinä ja ruokitaan sen mukaisesti, vaikka asian ei todellakaan pitäisi mennä näin.

Hinta
Hinta mitä eläinkaupat kaneista pyytävät ovat aivan naurettavia. Kanit myydään 70-80€ hintaan, vaikka ovat mitä sekarotuisimpia yksilöitä. Jos paperillisia rotukaneja tulee myyntiin ne myydään sitten melkeinpä 100 eurolla. Tottakai kokoajan pyritään siihen, että kanien hintaa nostettaisiin, mutta ehdottomasti tervelinjaisten ja hyväsukuisten kanien hintaa. Ei lemmikkikauppojen ujojen, sekarotusten ja sairaiden yksilöiden. En usko, että kukaan täysijärkinen olisi tällaisesta valmis maksamaan enemmän, kuin kunnollisesta ja varmasti terveestä kanista suoraan kasvattajalta?


Huonon kodin tukeminen
Kuka nyt tällaisia voisi vastustaa?
Vaikka itse tarjoaisitkin eläinkaupasta ostetulle kanillesi todella hyvän kodin, kaupasta ostaessasi tuet
niiden toimintaa. Tällöin kaneja myydään jatkuvasti lasten roikotettaviksi ja hylättäviksi huonoihin koteihin. Todella helposti tulee ostettua kinuavalle lapselle kani eläinkaupasta ilman mitään tietoa koko lajista. Vain sen takia, että söpöt puput ovat nähtävillä ja lapsi sellaisen ehdottomasti haluaa. Siitähän tietämättömät vanhemmat keksivät loistavan joululahjan lapselleen, joka innostaa tätä varmasti mitä, kuukauden? Eläinkaupoissa ei kysellä millaiseen kotiin on pupu lähdössä toisin, kun useimmilla kasvattajilla. Ostaessasi eläinkaupasta kanin tuet siis tätä hirvittävää noidankehää, jossa kanit päätyvät kamaliin oloihin, joissa pupun oikeanlaisesta hoidosta ei ole tietoakaan.

On kuitenkin otettava huomioon, että kaikki eläinkaupat eivät suinkaan lankea niin surkeaan hoitoon kuin toiset. Saat kuitenkin aika huonosti selville tulevasta kanistasi mitään, kun sen eläinkaupasta ostat. Kasvattajalta ostaessasi saat varmasti kaiken selville mitä haluat tulevasta perheenjäsenestäsi tietää ja kasvattajat vastailevat tulevaisuudessakin mielellään kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin! :)

-----------------------

Tässä oli siis oma mielipiteeni asiaan. Kunniotetaan siis toistemme mielipiteitä ja herätetään aiheesta rakentavaa ja sivistynyttä keskustelua kiitos :)

Kaikki kuvat ovat omaottamiani vuodelta 2008 Indystä ja sen sisaruksista. Kyseistä eläinkauppaa ei ole enää olemassakaan.

68 kommenttia:

 1. damn, olin just kirjottamassa samasta aiheesta postausta...no nopeat syö hitaat :P

  mutheii, tää oli tosi kiva postaus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D Tää on ollu työn alla jo pidemmän aikaa, mutta halusin tarkastella yhä uudelleen, että olisi mahdollisimman asiallista omaa mielipidettä asiasta ilmaistu. Saa vaan kattella millasia kommentteja rupee satelee taas :P
   Kiitoksia! :3

   Poista
 2. Jee, mun ehdotus! Kiitos ihan hirveästi kun otat lukijoiden postaustoiveet noin hyvin huomioon. Muutenkin tosi mielenkiintoinen postaus, jossa oon monesta asiasta samaa mieltä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai otan! :) Tosi kiva jos tykkäsit!

   Poista
  2. Anonyymi15.12.13

   Tämä on kyllä hyvä postaus;)!olen tilannut sun you tube kanavan olen katsonut ja tylännyt!kun olin noin 5v meillä oli kani mutta se kuoli loska oli niin sairas:(.nyt haluaisin oman kanin ja olenki oppinut videoistasi paljon olen miettinyt tarkkaan tuleeko se vain leluksi vai hoitaisinko sitä tosissaan ja kyllä hoitaisin!on vain yksi asia mitä haluasin kysyä asun kajaanissa enkä tiedä ketään yksityistä tästä läheltä:(onko siis hirveää jos kani ostetaan lemmikki kaupasta?

   Poista
 3. Anonyymi5.12.13

  Olen ihan samaa mieltä kanssasi!

  Lähikaupungin eläinkaupassa myytävät eläimet eli kanit, hamsterit, gerbiilit jne, tulevat kaikki Ruotsista tukusta! Eli siitä voi päätellä, kuinka hyvistä oloista tulevat. Hintaa esim. kaneilla on silti n. 70e, millä saisi jo ihan paperillisen, ja terveen yksilön. Mutta eläinkaupasta on toki paljon helpompi mennä ostamaan se lemmikki, eivätkä asiaan perehtymättömät vanhemmat sitä tajua. Toki silloin tällöin liikkeessä on paperillisia kanejakin, jotka tulevat kasvattajalta. Nämä yksilöt ovat sellaisia, joita kasvattajat eivät ole saaneet myytyä ja haluavat ne pois jaloista. Hintaa näillä on jopa vajaa 100e. Tämän tiedän, koska tuttavani on töissä kys. eläinkaupassa. En voisi ikinä tukea tuollaista. Silloin tällöin kuulen kauhutarinoita kuinka pikkulapset tulevat vanhempiensa kanssa hakemaan sitä ensimmäistä lemmikkiä, eikä heillä ole hajuakaan miten sitä edes hoidetaan. Kanihan syö lähinnä kaalia ja porkkanaa, vai mitä?
  Samassa kaupungissa oli ennen pieni eläinkauppa, jossa myyjä itse kasvatti kaneja myyntiin. Tämän ymmärrän, ja tällaista liiketoimintaa voisin tukeakin.

  Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Tuon hinnan unohdinkin laittaa tähän, pitää lisäilläkkin se vielä. Naurettavaa nimittäin tuollaiset hinnat sellaisista kaneista mitä eläinkaupoista useimmiten saa..

   Poista
 4. Kiva ja mielenkiintoinen teksti!(: Osaat kanssa kirjottaa tosi hyvin ja selkeesti mikä on tärkeetä että siitä ymmärtää mitä tarkoitat:D En itsekkään ostaisi eläinkaupasta pupua,vaikka haluaisinkin että kaikki mailman kani ^^tehtaat^^ lopettaisi toimintansa,koska on surullista miten huonoissa oloissa ne on ja vielä se kun niistä ei huolehdita siellä kunnolla vaan ne lisääntyy ja saattaa olla samoissa geeneissä tms. Itse omistan kasvattajalta ostetun rex pupun joten suku on tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! jep, tuo tehtailu on tosi kamalaa /:

   Poista
 5. Nyt täytyy kyllä sanoa että riippuu eläinkaupasta koska itse olen samassa eläinkaupassa ollut useamman kerran ollut työssäoppimassa ja siellä kanit, marsut, jyrsijät syövät oxbow ruokaa ja hamsterit lisäksi siemensekoitusta sekä kaikki saavat tuoreruokaa ja kaikkia eläimiä myös käsitellään ja totutetaan käsittelyyn päivittäin :) itse otin kanini kasvattajalta mutta voisin mahdollisesti ottaa kanin myös hyväksi todetusta eläinkaupasta :) ja tuolla kyseisessä eläinkaupassa saa jopa hamstereille paperit mukaan ja kanit tulevat kasvattajilta jotka eivät saa kaikkia poikasia myydyksi :)

  VastaaPoista
 6. Ja lisään vielä että eivät kaikki eläinkaupat ole hyviä mutta että niitäkin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Mutta todella usein ihmiset eivät tajua ottaa selville millaisissa oloissa kanit eläinkaupassa ovat. Näin nämä surkeasti eläimistä huolehtivat kaupat jatkavat vain toimintaansa /:

   Poista
 7. Anonyymi5.12.13

  olen 11 vuotta mutta tiedän jo että kanit ei vät ole häkkieläimiä ja oon opiskellu kaneista paljon! ja minulla kanit eivät ole lasten leluina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Mutta kokemuksesta tiedän, että monet lapset eivät kania ostaessaan tiedä niistä mitään /:

   Poista
 8. Täyttä asiaa! luin tän 2 kertaa, jotta sisäistän asian.. (aivojen kanssa ollu ongelmaa:D) Mut oli tosi hyvä, ja tälläsii ns. mielipide kirjotuksii on just kiva lukee! miun muutama kaveri on hankkinu eläinkaupasta, juurikin niin että ollaan 10 vuotiaita ja ei tiedetä mitään.. täällä oli kaneilla faunattaressa hintaa jopa yli 110€ olkoot puhdasrotunen tai ei...
  Oon tässä huomanna kuinka melkein jopa omat perheenjäseneni pitävät kania ihan erinaisena mitä todellisuudessa on..(tosin hoidan aina itse kanini, niin muiden ei tarvitse murehtia) kani on varmasti yksi väärinymmärretyimmistä eläimista.. :/

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5.12.13

  Oon 1001% samaamieltä!

  VastaaPoista
 10. Hyvä postaus :) Itse olen aina "vihannut" ajatusta ostaa eläinkaupasta kani. Itsellä kun on ollut 8 kania (ei samaan aikaan) ja mikään niistä ei eläinkaupasta ole tullut. Ensimmäinen kani saatiin tutulta ja kun se kuoli niin ostettiin eläinpuistosta kaksi kania. Ja eläinpuistokin on paljon parempi vaihtoehto, koska siellä usein kaneilla on enemmän tilaa liikkua ja muutenkin aitauksia, että kaneja pystytään erottamaan jotta ne eivät koko aikaa lisääntyisi vain vapaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kommentistasi!

   Poista
 11. Anonyymi5.12.13

  Hyvä postaus! :) Ja totta tuo että lapsi kyllästyy lemmikkiinsä :/ Mutta kaikki kasvattajatkaan ole hyviä esim. Olin ostamassa kanilleni kaveria kasvatajalta mutta samaisella henkilöllä oli n.15 kania (plus 20000 poikasta) ja poikuita tuli KOKO ajan.. Päätin ihan suosiolla olla ostamata tuollaisesta teho tuotannosta. +Ja hän myi kanin lihaa :D Ja ihanan jouluisa ulkoasu (vai mikä nyt onkaan) ! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eiväthän ne kaikki kasvattajatkaan hyviä ole. Siksi on aina hyvä katsoa tarkkaan mistä kanin hankkii :)

   Poista
 12. Tota en tiennykkään :o
  Ihan kamalaa että jotkut tekee tollasta! Ties mistä meidänki pupu on peräisin. Toivon että Jyväskylän Faunatar oli hyvä kauppa :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep /: kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Anonyymi20.7.15

   Toivotaan että parempi kuin Keljon Faunatar :s Olin siellä nimittäin tetissä tässä muutama vuosi sitten ja siellä ollut kani oli kipeä. Se oli siis kääpiöluppa ja pidettiin siellä takana jossakin suunnilleen 40x30 häkissä, jonka päälle oli nostettu kaikki roskat :/ muutenkin, takahuonessa oli todella tunkkainen ilma ja yksi virallinen työntekijä ainakin tuli joka päivä aivan kamalasti tupakanhajuisena sinne, vaikka puhe on ollut ettei mitään hajusteita..../:

   Poista
 13. Mulla on kaksi kania, jotka on.. eläinkaupasta :/ En itse tiennyt näitä asioita, ja tulihan noista tosiaan maksettua.. Mutta tosi kilttejä ovat onneksi olleet, aika paljon alussa kyllä oli ongelmia saada syliin ja silittämiseen totutteluun, mutta nyt kun ovat melkein 2 vee niin alkaa olla jo helpompaa, kiitos sun videoiden ;) Mutta tän postauksen luettuani tuntui syylliseltä :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, no onneksi saivat teiltä sit hyvän kodin kuitenkin :)

   Poista
 14. Anonyymi5.12.13

  Moi!
  Pieniä ehdotuksia :)
  1. Voisitko kertoa kaniesi "lukujärjestyksen"? Siis että kerrot mitä teet niiden kanssa minäkin päivänä.. esim.. Pepsiä hypytän maanantaina... tai jotain sinne päin
  (anteeksi tämä epäselvyys)
  Kaneille terkkui! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä todellakaan ole mitään tuollaista lukujärjestystä :D teen aivan randomisti asioita ja joka päivä on ihan erilainen :)

   Poista
 15. Heippa, pakko tulla tänne mättäämään myös oma mielipiteeni :) Harmi, jos niin moni on törmännyt näihin "huonoihin eläinkauppoihin".
  Joihinkin eläinkauppohinhan kanit tulevat myös ihan kunnollisilta kasvattajilta, omaavat "paperit", tatskat jne. vaikka sitten olisivatkin risteytyksiä. Kaneja ulkoilutetaan, totutetaan käsittelyyn, ruokitaan hyvin. Mukaan saa hyvät ja kattavat hoito-ohjeet, jotka sisältävät myös linkkejä luotettaville kanisivuille.
  Myös itse ostajat valitaan hyvin huolellisesti ja heistä kirjataan aina tiedot ylös ja varmistetaan kyselemällä millaiseen kotiin pupu on menossa ja mitä sieltä löytyy valmiiksi ja mitä tarvitsee kenties hankkia. Ja aina saa toki ottaa yhteyttä takaisin kauppaan päin, jos on kysyttävää!
  Ja mitä tuohon hintaan tulee, niin yleensä kanin kasvattaja haluaa kanista tietyn summan ja siihen lisätään myös kanin hoitoon kaupassa menneet kulut + kaupan mahdollisesti haluama voitto niin tottakai se hinta nousee. Ja mielestäni on hyvä, ettei kaneja saa eläinkaupasta pilkkahintaan, koska silläkin varmistetellaan sitä hyvää kotia :)

  T. Myös kaneja eläinkaupassa myynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Toi paljon uusia näkökulmia asiaan :) itse tosiaan en ole koskaan kovin hyviin eläinkauppoihin törmäillyt, mutta ihana kuulla että noin huolehtivaisiakin löytyy!

   Poista
 16. Anonyymi6.12.13

  Hyvä postaus, olen samaa mieltä :)
  Ja muuten hieno ulkoasu :D

  VastaaPoista
 17. hyvin kirjotettu postaus!

  minunkin kani on ostettu eläinkaupasta viime vuonna, kun itse olin 13-vuotias, nyt vasta olen perehtynyt (kiitos sinun blogin & videoiden) paremmin näihin kaniasioihin. Vaihdan piakkoin kanilleni tehdashäkistä isoihin itsetehtyihin häkkeihin & muutenkin hoidan kaniani nykyään paljon paremmin kuin ennen. :) Kanini oli tosi arka kun sen ostin, se pelkäsi kaikkea & rimpuili sylissä koska alkuperäisessä kodissa eikä eläinkaupassa sitä pidetty sylissä varmaan ikinä, minulle se vaan tyrkättiin kuljetuslaatikossa syliini & ostamani tavarat pussissa, tietämättäni mitä minun pitäisi tehdä, ei sanonut tietämättömälle 'pikku'tytölle mitään hoidosta eikä varsinkaan minkälaiseen kotiin pupu oli menossa. Näytti, että hän vaan halusi eeroon kanista.nykyään kanini tykkää olla sylissä & on muutenkin elämäniloinen & oikeastaan aika hölmö :D

  Kiitti sulle hyvistä videoista & postauksista! niitä tarvitaan & halutaan edelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Todella kiva kuulla, että vaivastani on ollut joillekkin hyötyä :3

   Poista
 18. Anonyymi6.12.13

  Voi että kun on ihana banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on Juulian tekemä :_)

   Poista
 19. Olen samaa mieltä kanssasi !
  Kanini olen ostanut kasvattajalta, onneksi ... (:
  Kysäsen vaan kun täällä meillä päin on tullut lunta ja näin.
  Niin mikä on sinun mielestä hyvä ulkoilukeli kanille talvisin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä oli ihan tänäänkin Pepsi pihalla :) Riippuu ihan pakkasesta, ei se lumi niinkään haittaa, kunhan pääsee ulkoilun jlk lämpimään ja kuivaan :)

   Poista
 20. Itse olin 11 vuotias, kun ostin Romeon ja tiesin heti, että kani kannattaa ostaa kasvattajalta. Itselläni lemmikkikauppa ei ollut edes vaihtoehtona. Seuraavat kanit joita tulevaisuudesa tulen ostamaan ostan ne kaikki kodista, jossa niistä on jouduttu luopumaan yms, koska haluan ehdottomasti auttaa kodittomia ja kaltoin kohdeltuja kaneja. Toki muutama paperillinen ja kunnolla "jalostettun" kanin tulen ostamaan kasvattajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienoa kuulla :) valittettavan moni nuori vaan ei tajua tätä /:

   Poista
 21. Ite ostin kanini entiseltä tallilta. Loput vietiin jos ei saatu myytyä niin Faunattareen. He kyllä pitävät kirjaa noista kaneista, että mitkä on risteytetty milläkin, ettei vaan tapahdu sisäsiittoisuutta. Myös katsotaan onko niillä jotain sairauksia tms. Valittettavasti kaikkialla ei olla näin tarkkoja olla :/

  VastaaPoista
 22. Anonyymi7.12.13

  Kiva postaus! hei muuten kuka bannerisi tekee?

  VastaaPoista
 23. Anonyymi7.12.13

  Hei oon miettinyt kauan aikaa voiko kanilla käyttää kissan valjaita, vai onko pakko olla kanille tarkoitetut :) ? / tai ootko ite käyttänyt pupuillasi kissan valjaita
  ps. Tää ulkoasu on ihan mahtava! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä ihan hyvin voi jos sopivat kanin päälle, itsellä ei ollut, mutta mikäs siinä kokeile vain! :)

   Poista
 24. Anonyymi7.12.13

  Tämä tulee nyt vähän väärään postaukseen, mutta tiesitkö että estekisoihin kanit kuuluu ilmoittaa virallisilla nimillään? Lemmikkimessuilla huomasin että olit ilmoittanut kanisi noilla lempinimillään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu marley meni vahingossa ja pepsillä ole mitään virallista nimeä :))

   Poista
 25. onko tuolla juulialla blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikealla sivupalkissa linkki sinne, jos osaat etsiä :3

   Poista
 26. Tuohon sisäsiittoisuuteen.

  Kani kestää sisäsiittoisuutta erittäin hyvin, lisääntyväthän luonnossa yhdyskunnissakin kanit keskenään ristiin rastiin, ei kani tiedosta kuka on sen sukulainen ja kuka ei. Siksi en menisi kuuluttamaan sisäsiittoisuutta täysin tyrmättävänä asiana - homma kun ei toimi kanien kohdalla samalla tavalla kuin ihmisten. Melkeinpä hyvä että kanit, joiden taustojen sairaudet eivät ole selvillä, risteytyvät keskenään - näin saadaan tuotua esille esimerkiksi suvussa piilevä purentavika.

  En toki itse liputa eläinkauppakanien puolesta, on ihan totta että useimmiten kanien taustat ovat epäselvät ja ostajia "huijataan" tarjoamalla tälle "kääpiökania" josta loppujen lopuksi kasvaakin 4 kiloinen mötikkä. Eläinkaupan henkilökunnan tietotaito kaneista harvemmin vastaa lähelläkään sitä osaamista, jota kunnon kasvattajalta, oli tämä virallinen tai ei, löytyy. Harvemmin eläinkaupoissa muistetaan mainita esimerkiksi kanien murrosikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, avasi omaa näkymääni ja tajusin asioita, joita en aijemmin ehkä miettinytkään! :)

   Poista
 27. Anonyymi10.12.13

  Ensinnäkin mahtava idea tehdä tällainen postaus. Asia on erittäin tärkeä ja ehkäpä jotkut uskovatkin sinua ja ostavat kanin mielummin kasvattajalta. :) Kaikki nuo kanit ovat niin suloisia että! :3

  VastaaPoista
 28. Samaa mieltä! Vaikka ne onkin siellä lasin takana kuinka söpöjä ne voi silti olla luonteeltaan ärtyneitä tai vihaisia. Eihän sitä kukaan tiedä....

  VastaaPoista
 29. Anonyymi17.12.13

  MAHTAVA! Voi kun ne eläinkauppiaat ostas "kunnollisia" kaneja ja hoitaisivat hyvin. Meidän lähellä olevassa eläinkaupassa ollaan koht asiantuntevia ja ruokitaan oikeella kaninruoalla, mutta kanit ovat aika pienessä häkissä ja yläpuolella rääkkyy jotai seeprapeippoja 24/7.... En kyl ostas eläinkaupasta, meidän kani tuli lapsiperheestä ja se oli tosi kiltti ja oikein käsitelty, mutta ei sitä tiedä jos se on sinne kasvattajalta päätynyt. Ärsyttää jälkeenpäin ku en kysyny kanista tarkempia tietoja ku olin nii pieni etten tajunnu enkä uskaltanu kysyy.
  Onks kaneil muute mikrosirui? =D

  VastaaPoista
 30. Anonyymi31.12.13

  Olet mielestäni ihan oikeassa. Oma kanini oli tupsahtanut maailmaan vahingossa koska kanini ''vanhempia'' oltiin luultu saman sukupuolen yksilöiksi. Kanini oli asunut sisarustensa kanssa saunassa odottamaan uutta kotia. Kanien omistaja oli todella vanha nainen joka sairasti syöpää ja oli onneksi selviytynyt pikku pupujen hoidosta todella hyvin vaikka ei kyseisestä asiasta tiennyt mitään. Kanini voi hyvin eikä ole saanut/todettu mitään sairauksia vammoja tms. Nyt pikku herraseni on kotona yrittäen selviytyä uudenvuoden lujista pamauksista. Voi sitä meidän James pupu parkaa. :D

  VastaaPoista
 31. Anonyymi1.1.14

  Mua vaan pelottaa että, jos ostaisin kanin kasvattajalta mua luultais jokski tietämättömäks pikkukakaraks. Okei mä olen ehkä pikkukakara, mutta otan asioista hyvissä ajoin selvää.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi18.1.14

  mistä ostat tai saat kanisi jos et niitä osta eläin kaupasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasvattajalta/yksityiseltä henkilöltä tai ns: pelastuskodeista.

   Poista
  2. Pelastuskodeistako ei saa arkoja tai mahdollosesti sairaita, sekarotuisia kaneja? =)

   Poista
 33. Kiva postaus ja olet joka asiassa oikeassa! Itsekkin olen "sortunut" ostamaan n.7 vuotta sitten kanin eläinkaupasta, mutta hyvä yksilö on sattunut, luonne mitä parhain, toki alkua lukuunottamatta ja terve kuin mikä ja on jo päälle 7-vuotias.
  Saatiin kyseisestä eläinkaupasta hyvin tietoa ja "kasvattajasta" myöskin, mutta eiväthän he kaikkea kertonut, olin menossa 2lk kuitenkin niin ei itsellekkään tullut mitään kysymyksiä mieleen.

  Minkä rotuinen Marley on? (:

  VastaaPoista
 34. Anonyymi22.2.14

  Mistä löydät yksityisiä henkilöitä tai pelastus koteja oon yrittäny netistä katessa mutta ei oo löytyny? :)

  VastaaPoista
 35. Moikka! Valitettavia nuo huonot kokemukset! Itse olen saanut eläinkaupasta paperikanin 65 €, tatuoidut korvat ja sukutaulut näkyvillä. Toffeen isovanhemmat isän puolelta ovat sen verran tunnettuja, että vaatisi aikamoista pokkaa valehdella: asian saa selvitettyä aika helposti. Olen ollut puhelimitse yhteydessä myös itse kasvattajaan, joka vaikutti asialliselta ja ilahtui soitostani toivoen, että olen yhteydessä aina kun tarvitsee. Eläinkaupassa myytiin rehelliseti muita kaneja paperittomina ja omaani paperillisena. Pupu oli 4kk kun ostin sen ja rakastaa hellyyttä. Uskon, että jos papereilla todella voi huijata (paperit kun ovat Suomen Kaniyhdistyksen, eivät kasvattajan tekemiä), niin silloin suoraan kasvattajaltakin ostaessaan voi yhtä lailla tulla huijatuksi.

  VastaaPoista
 36. mun kani ostettiin netistä,perheeltä joille vahingos tuli poikasia,ei tiennyt et toine oli tyttö ja toine poika,ja myi pennut 25€. ja ne kyl kysy ensi millaseen kotiin on tulossa.

  VastaaPoista
 37. Anonyymi22.12.14

  itse ostin kanini eläinkaupasta jossa se oli ollut vain pari viikkoa. Siellä oli mukavat tilat juoksennella ja kyseltiin millaiseen kotiin kani otetaan ja annettiin hyvöt hoito-ohjeet. Siellä oli todella välittäväiet myyjät joten koin ihan hyvöksi ostaa sieltä kanin:) kanini maksoi 50€

  VastaaPoista
 38. Minä en ole koskaan ostanut kania eläinkaupasta enkä oo koskaan meinannutkaan :) Mie olin 11v kun sain ekan oman kanin :) mutta en ollut lukenut mitää kanin hoidosta kun tiesin mitä kanit syö kun äitillä oli kani kun se oli pieni niin siksi ei tarttenu lukee mitää hoito ohjeita :) ja mie ostin toukokuussa sellaisen pienen leijona tytön ja sen omistaja sanoi että se ei ole arka ja hyökkii kimppuun mutta paskat se oli arka ja ei edes hyökkinyt ja siis se kani on yhä arka ... sain sen 20e en ees tiiä mistä se on niille päätynyt mutta 2 kania oon kasvattajalt hankkinu ja en itse pidä aroista pupuista mutta rakastan sitä arkaa pupua kun se ei oo arka jos mie oon siinä mut jos joku muu menee sen lähelle nii se juoksee täysii piiloon en tiedä mikä siinä on ja sen väri on albiino tai valkoinen ps en tiiä kumpi on virallinen nimitys D:

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!