3.3.2014

#122 Suuria muutoksia - Shitstorm warning!

Olen jakanut täällä blogissa kaikki ilot ja surut koskien kanejani. Perjaatteessahan mun ei tarvis tehdä niin ja tuntuu, että todella monet katsovat tekemisiäni suurennuslasilla odottaen virheitä. Ajattelin kuitenkin olevan korkea aika jakaa tämmöinenkin iso uutinen ja vielä isommat (ja mahdottoman tuntuiset) suunnitelmani koskien kanejani, kasvatusta ja luopumista. Tästä nousee monien keskuudessa varmasti kohua ja mua saatetaan luulla hyvin itsekkääksi. Tosiasiassa ajattelen vain kanieni parasta, kuten jokaisen vastuullisen omistajan kuuluukin.

Aloitetaan vaikka nyt tästä ehkä isoimmasta "virheestäni" Marleysta. Tai pikemminkin siitä koko poikueesta. Tavoitteeni olivat mitättömät, enkä todellakaan ollut yhtä perehtynyt kaneihin kuten nykyään. Tässä vaan näkee kuinka paljon yksi ihminen voi vuodessa muuttua ja muuttaa näkökulmiaan niin moneen asiaan. Tämä Indy x Pepsi poikue oli siis sellainen, josta jätin kotiin kanin vain jättämisen ilosta. Ilman mitään mietteitä tulevaisuudesta. Enhän uskonut haluavani kasvattaa kaneja koskaan kunnolla. En ollut silloin kuullutkaan mistään estekisaamisesta tai näyttelyistä. Marley jäi siis meille silkan kivan luonteen takia.

Jo syksyllä sitten rupesin miettimään tätä 'virhettä' ja mitä oikein haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Oman kasvatin myyminen tuntui kuitenkin todella kamalalta. Onhan se ollut palloteltavana meillä jo syntymästä asti ja omistaa aivan ihanan rauhallisen luonteen. En kuitenkaan koskaan ollut saanut siihen sellasta sidettä, mitä mulla oli Indyn ja Pepsin kanssa. Se vaan kulki siinä siivellä ja tuli muiden mukana tapahtumiin. Mietteitäni myymisestä vahvisti sitten noiden kahden jatkuva kinastelu ja rähinöiminen. Laitoin Marleyn hiljaiseen myyntiin ilman kuvaa. Kiinnostuneita ja lupaavia koteja tuli vastaan, mutten kyennyt sitten sitä myymään ja vedin hädissäni ilmon pois markkinoilta. Onneksi asiat Pepsin ja Marleyn välillä rauhoittuivatkin. Ajattelin, että kaikki oli taas ok.Indyn menehdyttyä iski ajatus siitä, että Marley on ainoa Indyn suvun jatkaja meillä. Mietin sen astuttamista yhden suloisen leijonan kanssa, mutta suunnitelmat menivätkin pipariksi ja asia jäi. Useasti tuli kivoja kaneja sille vastaan, mutta mun tuurilla kaikki menikin aina penkin alle. Halusin ja haluan edelleen meille taas leijonauroksen. Elämä kanien kanssa tuntuu kovin tyhjältä ilman sitä yhtä suloista 'lemmikkipupua.'


Kun sitten hyväksyin asian, ettei Marleya tulla käyttämään missään tavoitteissakaan rupesin taas miettimään sen virkaa meillä. Samoihin alkoihin (Indyn kuoleman takia) alkoikin sitten jokapäiväinen kinaaminen Pepsin ja Marleyn välillä. Joudun öisin monta kertaa heräämään ja nousemaan pistämään tappeluita poikki. Koulussa ollessani äiti joutuu käymään yläkerrassa tekemässä samaa. Molemmat tulevat toimeen kastroitujen urosten kanssa, mutta toistensa eivät. Olen joutunut aina välillä pistämään aitausta poikki, jotta rauhoittuisivat hieman. Tilanpuute kuitenkin uhkaa ja perjaatteeni suurista asuinoloista murenevat.

Tämän kaiken ja muidenkin asioiden johdosta olen nähnyt parhaaksi laittaa pieni hamsterikani myyntiin. Myynnillä ei ole kiirettä, eikä kani ole lähtemässä mihin vain. Se on syntynyt niin isoissa tiloissa ja saanut niin hyvät ulkoilu/liikkumismahdollisuudet, ettei tollasta kania voi pistää tehdashäkkiin enää asumaan. Haluan myös, että sille löytyy ehdottomasti kastroitu kanikaveri, yksin kun tuo ei ole koskaan asunutkaan.

Toivottavasti ymmärrätte päätökseni, eikä tästä tarvitse enempää selitellä. Jos mulla ei ole kaniin sidettä, eikä sillä ole mukava asua jatkuvasti kinaamisen alaisena näen kyllä parhaaksi, että kani saa sen oman ihmisen, jonka kanssa muodostaa elinikäisen siteen. Tiedän että ihmiset, joilla on monta kania saattavat tuntea jotakin kania kohtaan samoin ja ymmärtävät fiilikseni. Tottakai Marley on mulle hyvin rakas omalla tavallaan, mutta toisaalta tiellä tulevaisuutta ajatellen, eikä mulla ole tähän kaniin edes erityisempää tunnesidettä.
Myynti-ilmoa rupeen laittelemaan pikkuhiljaa eri paikkoihin. Yhteyttä voi myös tätä kautta ottaa, jos se oikea koti olisi tarjolla: iloovecookies@hotmail.fi

Sitten niihin tulevaisuuden suunnitelmiin, joita olen pyöritellyt mielessäni jo puolisen vuotta. Olen ajatellut pienimuotoisesti ruveta tekemään pientä estekasvatusprojektia. TIEDÄN, olen vain "keskenkasvuinen" kakara, enkä muka tiedä mitä teen. Mielestäni olisi kuitenkin tärkeää saada hieman uutta verta estekaneihin ja jostainhan sitä on aloitettava munkin. Ensimmäinen poikue on suunnitteillä loppusyksylle 2014, mutta siitä enemmän asian tullessa vastaan. Ensi vuonna, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan olisi luvassa kaksi projektipoikuetta, jonka kanssa saadaan uutta sukupolvea estekaneja. En ole yrittämässä mitään upeaa ja suurta kasvatusta aloittaa. Tavoitteeni ja suunnitelmani voivat kuullostaa useiden mielestä jopa naurettavilta, mutta eikö tärkeintä ole, että sitä tekee itselleen ja tietää omat tavoitteensa.
      Tulen ottamaan paljon infoa vastaan hyvin mielelläni. Kritiikkiä kestän, mutta paskanpuhumista en, joten sitä ei tarvitse harrastaa. Tiedän, että melkeinpä jokaista aloittavaa kasvattajaa on yritetty litistää maan tasalle ja on kritisoitu niin pirusti jokaista valintaa. On myös niitä, jotka ovat suunnitelmiani tukemassa ja joiden mielestä nämä ovat hyvin mahdollisia ja loistavasti mietittyjä. Toivottavasti löytyy niitä kiinnostuneita ostajia ajatellen esteharrastusta ja miksipä ei kasvatusta. Alku on kuitenkin haparointia ja projektia. Ensimmäisestä poikueesta on kiinnostuineita jopa kolme. Katsotaan, mitä sitten lähempänä sanovat!


Loppua piristämään pari ulkoilukuvaa Nevasta, joka kävi eilen ekaa kertaa pihalla! :)


Now let's try to avoid this shitstorm :)

114 kommenttia:

 1. Voii tsemppiä sulle ! Mun mielestä toi sun tulevaisuuden suunnitelma on loistava !! Ja ihailen suuresti miten hyvin hoidat sun pupuja ja annat niille noin hyvän kodin :) Toivoisin itsekkin pystyväni samaan oman pupuni kanssa ! Tästä blogista saa paljon inspiraatiota omankin pupun kanssa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ymmärryksestäsi ja ihanasta kommentista! :3

   Poista
 2. Anonyymi3.3.14

  Ihania kaneja <3

  VastaaPoista
 3. Tiedän hyvin kokemuksen kautta, miltä sinusta tuntuu! Tuollaiset päätökset ovat aina vaikeita, mutta sanoithan sinä itsekin, että Marleyllä on parempi ilman jatkuvia tappeluita. Eläinten parastahan sitä aina koetetaan ajatella. :) Täälläkin pyöritellään juuri vähän samantapaisia kysymyksiä mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ymmärryksestäsi! Ja niinhän se on, jos olisi loputtomasti tilaa ja rahaa eihän tuo minkään lähtisi :/

   Poista
 4. Näyttää siltä, että olet harkinnut näitä asioita pitkään ja hartaasti. Kukaan muu kuin sinä ei voi tietää millainen sinun ja Marleyn suhde oikeasti on. Tiedän sinun välittävän kaneistasi paljon ja ajattelet aina niiden parasta joten uskon Marleyn myymisen olevan hyvä juttu. Tottakai se tulee olemaan vaikeaa, mutta oikea ratkaisu ei ole aina se helpoin. Tsemppiä :)

  Ja mitä tuohon kasvattamiseen tulee. Vaikka oletkin "vain keskenkasvuinen kakara" niin olet kyllä osoittanut olevasi järkevä ja vastuuntuntoinen lemmikinomistaja. Mielestäni olet kyllä paljon enemmän kuin VAIN keskenkasvuinen kakara. Jään kyllä innolla odottamaan kasvatusprojektin seuraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kiitoksia todella paljon tuestasi! Arvostan todella :) toivotaan nyt, että nämä ovat fiksuja valintoja joita nyt teen.

   Poista
  2. Anonyymi11.3.14

   Moi sä oot ihan sairaan ihana! Ja sä kerrot hyvin kaikkia vinkkejä! Harmi että Marley joudutaan myymään :( Saanko kysyä että menikö Marley Juuliax Ween kotiin asustelemaan Roomeon kanssa? Oiii Neva on niin SÖPÖ =3

   Poista
 5. Anonyymi3.3.14

  Minkä hintainen se olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä hinta ei ole tärkein asia jos kani todella halutaan. :)

   Poista
  2. Anonyymi3.3.14

   Mutta,minkä hinnan laitat nimittäin jos se maksaa satoja euroja niin sitten unohdan asian mutta jos on 0-70€ niin mietin vakavasti! Meillä kotona 2-vuotias kastroitu uros kani jolle haluaisin seuraa!

   Poista
  3. Laitappas säpöä, tää ei oo myyntipaikka :')

   Poista
  4. Anonyymi3.3.14

   okei!

   Poista
 6. Anonyymi3.3.14

  MÄ HALUUUUUN TON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha varmasti, mutta mihin vain tämä ei lähdekkään :)

   Poista
 7. Luulen että teit kyllä hyvän valinnan koska olet järkevä ihminen ja ajattelet kanejesi parasta. Tsemppii ja onnee kasvatus projektiin !!!!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi3.3.14

  Eli oot myymässä Marleytä :( se on mun lempi kani :3 ja varmaan nevasta oli kiva olla pihalla ekaa kertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltähän tää näyttäis juu. :/ Se teki aivan mainioita iloloikkia!

   Poista
  2. Anonyymi3.3.14

   Vai että iloloikkia :D

   Poista
 9. Ymmärrän päätöksesi, minulla on ollut samoja tunteita joitakin meidän kaneja kohtaan, mutta meidän perheessä on muita jotka taasen ovat rakastuneet niihin joihin minulla ei ole sidettä. Olen jopa ajatellut Bellasta luopumista, sillä alkuihanuuden jälkeen alkoi raapiminen ja jopa pureminen ja hyökkiminen. Kuitenkin pitkän taistelun läpi mulle on Bellan kanssa valtavan hyvä suhde ja Bellalle syntyy tässä poikuekin muttei siitä nyt enempää. ! Ottaisin Marleyn mutta tuo poikue tulossa joten no more bunnies!! :D
  Toivon Marleylle hyvää ja rakastavaa kotia ja jatkoa!
  Siiten, minusta suunnitelmasi ja periaatteesi ovat kivat! Mä en koskaan tuomitse kasvattajan alkuja, jollei näe jo heti että kyseessä on "pupuvauvat on niin söpöjä" periaate :)

  Tulipas pitkä romaani :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi!! Niimpä, kunhan tolle löytyisi se täydellinen loppuelämän koti. Muuta en toivo c:

   Poista
 10. Ihailen kuinka sä osaat ajatella asioita noin järkevästi, ja tehdä noita rohkeitakin päätöksiä! Sun ideat kuullostaa hienoilta ja uskon että tuut pääsemään vielä pitkälle ton asian kanssa! :)
  -Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti kannustuksesta :) Sitä tarvitaan!

   Poista
 11. Ottaisin marleyn jos voisin mutta tilat eivät riitä. :c (vähemmän kanitietoisten vanhempieni mielestä) Onnea kuitenkin sen ainoan oikean unelmakodin etsimiseen! c;

  VastaaPoista
 12. Anonyymi3.3.14

  Heip! Mulla on noin puoltoista vuotta vanha leijonaluppa. Sen korvat ei koskaan ole laskeutuneet, eivätkä tuukkaan laskeutumaan. Ulkonäöltään on aivan leijonaharjas:) pupu ei lähde multa ellei just oikee koti tuu vastaan, sulle mä kuitenkin voisin sen antaa, koska oon nähnyt kuinka hyvin hoidat kanejasi. Jos kiinnostaa, niin vastaile tähän viestiin ja voin laittaa säpöö jossa kerron enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika tarkka sen suhteen, millainen leijona meille sitten tulee. Ei saa olla liikaa tukkaa ja luonne pitää olla kohdillaan. Haluan tarkkaan harkita meille sen "lemmikkipupun" jos sellaisen otan. :) Voit kuitenkin halutessasi säpöä laittaa!

   Poista
 13. Mun mielestä teet ihan oikein, jos tuntuu siltä ettei kanit tule vaan toimeen niin mitä sitä riitelyä sitten pitkittämään. :) Mielestäni osaat oikein hyvin ottaa huomioon eläimen tarpeet joten tsemppiä pienimuotoiseen kasvatukseen jos sitä sellaiseksi sitten voi kutsua;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia kovasti kommentistasi! :) Eiköhän ole kanille parempi tämä järjestely :3

   Poista
 14. Anonyymi3.3.14

  pidän siitä miten ajattelet vain kanien parasta, mulle on vaan ihan hirvee järkytys kun Marley lähtee. mutta toivottavasti saa hyvän kodin :) tykkään tuosta kasvatus ideasta. älä mollaa itteäs!!! et sä mikään kakara oo. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! No mä oon vähän kriittinen varsinkin itseni suhteen xd kun oikeesti täs pitäs vaan uskoa itteensä!

   Poista
 15. Anonyymi3.3.14

  Itse en ymmärrä miten voit luopua kanistasi.., kun itselläni on vain yksi kani niin onhan siihen niin kova side syntynyt. Luulen kuitenkin ymmärtäväni mitä tarkoitat. Itsekkin olen ajatellut kasvattajaksi joskus tulevaisuudessa ryhtyä, mutta en vielä, koska ei ole sellaista kokemusta enkä ole asiaan niin perehtynyt. Eikä ikääkään riitä. Toisaalta pidän enemmän ajatuksesta järjestää kanien "hoitokoteja," koska niitä kanejakin on vaan niiin paljon kodittomana, että eihän tänne edes tarvittaisi lisää kasvattajia. Siltikin sulla on ihana unelma ja kannattaa pitää siitä kiinni ! Kyllä mullakin kävi välillä mietityttämässä, että mitäs ihmettä, kun sulle tuli toi Indy X Pepsi poikue, mutta näin kuitenkin, että kaneja hoidettiin hyvin ja ne saivat hyvät kodit niin mielestäni se oli paljon tärkeämpää, kuin, että omistaa 100 kania ja 5 poikuetta, eivätkä kaikki saa sen takia kunnon hoitoa, vaikka olisi kuinka virallinen kasvattaja. Ihana postaus varmasti ihanalta ihmiseltä, vaiken silleen ole kerinnyt tutustuakkaan. Ehkä sitten seuraavissa kilpailuissa hihi :) Vielä sellainen kysymys, että miten sun vanhemmat on noin "ymmärtäväisiä" siis meillä olisi ainakin 3 kania + tietty Marlleykin tulisi meille asumaan jos vaan vanhemmat sallisi :P No terkkuja sinne, eiköhän kaikki mene vielä hyvin. Ja voin kyllä sanoa, että kaikki ovat tehneet virheitä KAIKKI

  VastaaPoista
 16. t: Romeo (lähetin edellisen väärällä käyttäjällä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitoss <3
   Niin..sulla ja Romeolla on kyllä niin kadehdittavan upea side, etten uskoisikaan sun koskaan voivan sitä myydä. Aina kun ei vaan niin ihanaa sidettä saa ja kani vaan kulkee muiden mukana :/

   Tuo sun ideasi kanien hoitolasta on aivan älyttömän upea! Täyttä asiaakin puhut :')

   Vanhempani ovat kyllä melko hyvin ottaneet kaniharrastukseni vastaan. Varsinkin kun heppailu jäi, on tämä olluyt paljon halvempaa huvia heillekin. :) tietysti eivät aina ymmärrä päätöksiäni, mutta ovat täysillä tukemassa niitä!

   Kiitos vielä hurjasti ihanasta kommentistasi ja tuesta! Pitäis ehdottomasti juu tutustua paremminkin 8)

   Poista
 17. Luopuminen sattuu ja on varmasti raskas päätös antaa Marley pois,mutta sen kuitenkin ymmärtää jos kanit ei tule toimeen tai sidettä ei ole syntynyt..Oishan tuo Marley ihana,mutta meillä kun on leikkaamaton poika:/ Hyvä idea tuo estekanien kasvatus kun niitä kasvattajia ei suomessa montaa ole. Mielestäni et ole liian nuoti kasvattajaksi vaikket täysikänen olekkaan. Moni niistä poikasista tulee varmasti saamaan hyvän kodin,sillä moni ihminen haluaa estekanin,lisäksi vielläpä niitä montaa ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon superihanasta kommentista! Katsotaan miten tulevaisuus on meidän puolella! :')

   Poista
 18. Anonyymi3.3.14

  Voiih;(! Marley on niin söpö <3
  Mut ajattelet kumminki sen parasta ja se on tärkeintä.

  VastaaPoista
 19. Varmasti on vaikea luopua kanista, varsinkin omasta kasvatista. Ymmärrän, että jos sitä yhteyttä ei löydä, ja harmi kun Marley ja Pepsi tappelee :( Ymmärrän päätkösen hyvin!
  Ja on hyvä kun on suunnitelmia, et sinäkään enää mikään kakara ole, kyllä sä varmasti osaisit kasvattaa niitä :3 Oon aina ihaillu sun kuvaustaitoja, suuria aitauksia ja hyväluonteisia kaneja ja ihania videoita!

  P.s Neva on kyllä söpö! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kiitos paljon!! Niimpä, tämä tuntuu parhaalta päätökseltä :) Nevamuksu kiittää!

   Poista
 20. Anonyymi3.3.14

  Marley olisi ollut ihana pupu,mutta kesällä meille tulee kani joten mulla riittää kahessa kanissa hoidettavaa ja vielä kerran Marley on tooosi söpö <3

  VastaaPoista
 21. Anonyymi3.3.14

  Tykkään Marleystä ja varmasti moni muukin,mutta luulen että sille löytyy vielä hyvä koti:)

  VastaaPoista
 22. Neva on aika suloinen pikku hurmuri:3 Hyvin ja asiallisesti kirjotettu, mie oon aina siun tukena! Toi uuden suvun alottaminen ois hyvä juttu, suunnitelmas on hyviä! Ymmärrän täysin syysi Marleyn luopumisesta, uskon että teet ihan oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neva kiittää!! :3
   Kiitos paljon ihanuus!! :)

   Poista
 23. Anonyymi3.3.14

  Tuo kasvatus idea oli kiva kyllä:)
  Neva on söpö ja tietenkin pepsi ja marleykin :3

  VastaaPoista
 24. Anonyymi3.3.14

  Tekisitkö bannerin jossa ois nevakin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää hetki malttaa, koska jod marley lähtee ni sitä ei sit banneriin laitettais :')

   Poista
 25. Oh no :o Ymmärrettävää kyllä, mutta varmasti ottaa koville! Höh ja pöh, ottaisin kanin kaveriksi mieluusti kanin josta on paljon lukenut, ja jolla on noinkin ihana luonne! Varsinkin kun tilastakaan ei olisi puutetta... Huoh! Mutta niinkin ihana kani kuin Marley saa varmasti yhtä rakastavan ja vastuullisen omistajan kuin sä olet, ja saa hyvän kodin! Voimia sinulle, ja nyt on pakko kehua Nevaakin, on kyllä suloinen! <3 (hieman pois aiheesta) Ja toivottavasti nähtäisiin siellä pupuleirillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jos siis pääset sinne, ja jos itsekään pääsen sinne (:D) Jees :D

   Poista
  2. Kiitos paljon pitkästä ja ihanasta kommentistasi! :) en ole varma pääsenkö sittenkään kun on veljen riparijuttuja :/

   Poista
  3. Voii höh :( no, katsellaan katsellaan, tuskin mitään on vielä lyöty lukkoon :) ja pitää muuten omankin veljen riparin kanssa katsoa nyt kun sen palautit mieleen:D

   Poista
 26. Voi ei! :c
  Jos näin kerran teille on parempi, mutta tulee kyllä ikävä pikkuista hamsterikania. </3
  Haluaisin sen kyllä, mutta kastroituja uroksia minulta ei löydy, eikä kyllä uroksiakaan...
  Tiloja kylläkin on ja aika paljonkin, harmittaa vain niin paljon! :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tulee aivan valtava ikävä kania! Näin on vaan paras kaikille :/

   Poista
 27. Anonyymi3.3.14

  Voi, haluisin ottaa Marleyn mutta meidän kaniuros ei oo kastroitu =/ Ja muutenkin on (luultavasti) elänyt yksin koko pienen elämänsä ja ei ollut toisesta kanista kovin kiinnostunut vaikka näytettiin, siitä on tullu sellane ihmislaumapupu =) Ja lisäks en vois käyttää kisoissa, ei oo mitään harjottelumahollisuuksia, tai ulkona ehkä vois mutta meidän pupun kaa se ei onnistu -> menee syömään xD Lisäks joutus olemaan yöt + koulupäivän ajan (tehdas)häkissä koska vanhemmat ei oo oikeen innostuneita rakentamaan tollasta mikä sul on, vaikka tilat kai löytys =D Toivottavasti löytää hyvän kodin =3
  Ja Neva on söpö tos tokavikas kuvas lepakkokorvineen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kiinnostuneita ollut paljonkin. Ei vaan aina ota selkoa kuka on oikeasti tosissaan. :/ kiitoksia!

   Poista
 28. Anonyymi3.3.14

  Ja onks jossai pupuleirejä? =O =D Sori tuplakommentti xD

  VastaaPoista
 29. Anonyymi3.3.14

  HALUUN MARLEYN♥♥♥!!!!

  se on sitten niin söpö :3 meillä ei oo uroksii eikä kastroituakaan:(. Varastan Marleyn :D! Hahhah;D! En nyt ihan taas. Se on vaa niin söpö "hamsterikani"<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä maailman valloittavin ja täydellinen esim ensikaniksi. Ei vaan sovi meidän laumaam :'/

   Poista
 30. Vooi,ymmärrän, että tämä on teille paras päätös, mutta tulee vaan pikku Marleytä ikävä:(Mutta kyllä tästäkin päästään yli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla tulee sitä kova ikävä! :(

   Poista
 31. Anonyymi3.3.14

  Voi harmi et Marley joudutaan myymään.:/ Ymmärrän kyllä päätöksesi, ajattelet kuitenkin kanies parasta.:) Ottaisin Marleyn mielelläni, mut meillä ei oo uroksia.:/


  No mutta aikamoisen projektin aijot aloittaa!:) Sul kyllä ikää riittää tohon kasvatus-projektiin. ( oon ite vast 11v) En vois kuvitella itseäni tossa kohti.


  Neva on kyllä ihana nois kuvis!:)


  Psst! Hei kuule, eikö kannattais vaihtaa-ulkoasua? Vähän häiritsee Nevan puuttuminen...:/

  Sori, oudosti kirjoitettu kommentti. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljonpaljon! Toivon että nyt teen näitä oikeita valintoja ::) en viitti vielä uutta banneria hankkia, jos tää kanimäärä nyy muuttuukin tässä!

   Poista
 32. Ei tosiaan kannata väkisin lähteä pitämään kania, joka ei (sillä ratkaisevalla) tietyllätapaa nappaa. Hommasta ei nauti silloin kumpikaan ja yksi tärkein lemmikinpidon seikka on se, että kanin on oltava mieluisa, sellainen jota ilolla hoitaa. Oli kani sitten oma kasvatti tai ei.
  Ihmiset tykkää erityyppisistä kaniesta, joku rakastaa kania joka ei sano mitään ja on hyvin elämätön, joku taas rakastaa sporttista ja sosialista kania. Tämä on täysin luonnollista. Mulla on 12 lemmikkikania ja ne kaikki ovat yksilöitä, mutta tietty piirre niitä kaikkia yhdistää, se minkä takia ne ovat lemmikeitäni, niiden todella suuri ihmisläheisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä just ajattelen. Kun varmasti tuolla jossain on Marleyllekin se oikea oma ihminen. Se ei vaan oo se mun tyyppinen :/ kiitos paljon kommentistasi!!

   Poista
 33. Vosin kyl tänne ottaa Marleyn mut taitaa olla vähä liian pikkune mun kanille :D Ja onnee hyvän kodin löytämiseks Marleylle :) Ja oot just fiksu ku attelet kanin parasta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi toi on kyllä aika piemi hamsterikani :3 kiitoksia!!

   Poista
 34. Minun mielestä et tee virhettä Marleyn suhteen, jos myyt sen. Ei se kaneillekkaan mukavaa jos ei voi olla riidoitta. Arvostan todella kaikkia päätöksiäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ymmärryksestäsi! :)

   Poista
 35. huippuidea alkaa kasvattaa estekaneja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuaa, kiitos kannustuksestasi!! :)

   Poista
 36. Ihan varmasti oikea päätös!(:

  Jos viittisit vastata kysymykseeni, olisi tosi kivaa! Minulla on naaras kani, joka on noin. 1,5 vuotias. Ei leikattu. Onko mahdollista ottaa sille vielä kaveri, leikattu uros? Pitääkö naaras leikata?
  Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Leikattu uros on paras vaihtoehto, naarasta ei tarvi leikata, jollei ole kovin kiimainen ja ilkeä jatkuvasti :)

   Poista
 37. Anonyymi4.3.14

  Mun mielestä sä teet just oikean päätöksen. Mulla on leijona naaras. Mua on harmittanut aiva hirveästi kun se asuu meidän hevos tallissa , kun ei ole tottunut lämpimään sisäilmaan. Onneksi se saa muuttaa sisälle kesän jälkeen kun sen voi helposti totutaa sitten sisälle. ja sen jälkeen voin tarjora sille isommat elintilat.
  Mää oon nyt lukenut sun blogia puoli vuotta , mutta en ole voinut rekisteröityä lukiaksi kun äiti ei anna mun tehdä Google-tiliä eikä mitään muutakaan. Ja oon kyllä huomannu, että kannat hyvin vastuun sun kaneista ja mää oon ihan varma että osaat hoitaa sitten niitä kaninpoikasia hyvin. Toivotta vasti muuten löydät marleylle hyvän kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, no onneksi pääsee kesän jälkeen isoihin tiloihin! :3
   Kiitos ihan tuhannesti!!

   Poista
 38. Mun mielestä toi on tosi hyvä idea ja musta on kans hyvä että tietää omat tavoitteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kiitos paljon kannustuksesta!! :)

   Poista
 39. Kurjaa, että hamsterikani lähtee mutta kasvatusprojekti kuulostaa hyvältä :3! Kiva kun saadaan uutta estekaniverta Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia paljonpaljon!!! :)

   Poista
 40. Meillä oli pari vuotta sitten sama ongelma,ja myytin sitten toinen kanesita pois (jim).Vaikeetahan se oli,mutta kyllä siitä päästiin yli!:)  ja mitä siiihen kasvatukseen tuleekaan,mun mielestä toi on tosi hyvä idea ja sä sopisit kanien kasvatukseen!:)Se on myös hyvä että itse tiedät omat tavoitteesi.Mutta mä olisin ehkä vähän kiinnostunutkin noista estepupuista!Iines kun on jo niin vanha ei sitä enää kisoissa viitti kuskata,joten ois kiva saada taas iinekselle mukava kaveri ja vielä loistava uus kisakumppani mulle!Mutta tärkeimpänä osuuksena ottaisin sen kaveriks vaan.Mutta ilmottelen vaikka vielä lähempänä syksyä tai syksyllä siitä pienestä estetähdestä!:)Tsemppiä marleyn kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uiiih, nonih! Aika hyvältä näyttäisi jo ekan poikueen varaustilanne, mutta heti sen jälkeen syntyvistä voisi löytyäkkin tulevaisuuden lupaus sinnekin!! ;) Katsellaan sit lähempänä ja kiitos paljon!

   Poista
 41. Anonyymi4.3.14

  No niin! Ihana banneri♥! Mun pitää sanoo että kun löysin sun blogin sillon joskus niin oon saanut tosi paljon tietoo kaneista. Muistan kun sain ekan kanin kun olin 7v. En ollut ees kuullut sanasta pelletti. Tää blogin on paras,koska oon oppinu täällä kaneista tosi paljon. Sitte yhes vaihees aloin haluta toista kania ja sitte se nyt kesällä tulee. Mutta kiitos paljon pupuninjat 12 sekä Pepsi,Marley,Neva&R.I.P.Indy♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan väliaikainen hihi! :D Voi kiitos paljon, on aina tosi kiva kuulla, että olen ollut jotenkin avuksi tai inspiraation lähteenä! :)

   Poista
 42. Anonyymi4.3.14

  Oon miettiny itelle jo jonkin aikaa et hankkisin pupunaaraan, mut ku on 2 leikkaamatonta urosta ja aika vähän tilaa jos kaikille pitäisi tehdä oma häkki. Ja aika huono vaihtoehto et 2 urosta ja naaras samassa talossa. Toisen aion leikata kesällä kun se on niin uros. Ja toisenkin ehkä. Kun kanit tulivat minulle ne oli n. 1.5v ja 4kk ja pystyi olla samassa häkissä. Yhdessä yössä kaikki oli sit muuttunut ja aamulla ne tappeli, ja piti erottaa ja ei tuu enää ollenkaan toimeen. Jos kaikki voisi laittaa samaan häkkiin niin olisi kiva yksi naaraskin. Toisella pupuistani haluaisin tehdä joskus poikasia, koska on niin hyvä luontoinen, komea ja muutenkin kiva. Siksi en voi tällä hetkellä ottaa naarasta. Talveksi niille tulee isot häkit ja ehkä mahd. myös kaksikerroksiset. Ja myös kesällä tulee isot häkit ja ulkona 24/7. Sulla on tosi kiva blogi ja ihanat puput. :) toivottavasti sait jotain selvää kommentista, tuli aika sekava. :D tiiätko muuten paljonko kastroiminen suunnilleen maksaa? Ja minkälaista on hoito leikkauksen jälkeen? Kiitos jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aina se vaatii paljon se uuden kanin ottaminen :/
   Kiitoksia paljon! Kastraatio maksaa paikkakunnasta riippuen. Yleensä siellä 90-130e paikkeilla :)

   Poista
 43. Meillä pääsis noiden tytyjen kanssa asustelemaan (on ollut tässä muutenkin uusi kani harkinnassa), mutta eipä löydy kastroitua urosta, joten tämä suunnitelma tössäskin heti alkuun.. :P

  VastaaPoista
 44. Haastoin sinut! Haaste ei ole kovin pupu aiheinen mutta haastoin nyt kumminkin! Ei ole pakko tehdä jos et halua tai et jaksa! :D Blogiini --> www.svaltakuntani.blogapot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpäs kurkkaamasssa! Olen kuitenkin aika toivoton noiden kanssa xD

   Poista
 45. Laitoin sähköpostia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiii milloin? Ei oo tullu perille mitää, kokeileppa uusiks, ei menny roskapostiinkaan nimittäi :o

   Poista
 46. Mä kyllä ymmärrään sua. Sulla on tavoittees, ja saat pitää siitä kiinni! Mä arvostan sun päätöstä. Elämässä pitää tehdä tärkeitä päätöksiä, ja tämä päätös oli sinun. Voin sen verran sanoa että päätöksesi oli oikea ja tulevaisuutesi näyttää hyvältä. Kukaan, ei kukaan saa tulla sua haukkuu sen takia!
  Mulla ja Lakulla ei oo oikeen nappaa, ja ois kyllä kuitenkin kova pala myydä se, vaikka se onki sellanen. Sellanen että se hyökkäilee, sekä puree mua ja äitiäni. Jospa joskus, me oltais kavereita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan älyttömästi ymmärryksestäsi! :')
   Tosi harmillista kuulla tuosta teidän kanista.. tommosta kun ei oikein viitsi edes myydä jos on luonteeltaan ilkeä :(

   Poista
 47. Juu, odottappas

  VastaaPoista
 48. Anonyymi4.3.14

  Voiko mun kani vielä sopeutua asumaan toisen kanin kanssa?(3v kani),vai pitääkö olla aita niiden välissä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan kanisi luonteesta. Onko se rauhallinen vaiko energinen duracellkani. Tietenkin aluksi pitäisi olla aita välissä, jotta tottuisivat toisiinsa ja hajuihin. Sitten totutella niitä neutraalissa ympäristössä ja siitä lähteä parittamaan :)

   Poista
 49. Anonyymi4.3.14

  Okei:)!

  VastaaPoista
 50. Tsemppiä kasvatuksen aloittamiseen! :) Paskaa voi tulla niskaan ämpärikaupalla mutta sen ei kannata antaa lannistaa, nimimerkillä kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepps, niinhän se on! Kiitos paljon kommentistasi, merkkaa paljon! :')

   Poista
 51. Anonyymi5.3.14

  Öö..tota tota, ootko jo tehny maaliskuun häkkiesittelyn?:/ Mulla näkyi se tuola "videoita" kohdassa. Etin postaukset läpi mut sitä ei löytynyt.:/ Aika jännä homma...

  Voi harmi kun Marley……myydään. No tällaset jutut pitää vaan hyväksyä.:) Ehkä se on kuitenkin paras vaihtoehto. Sitä jää kuitenkin kamala ikävä.:( Onnea siihen kasvatus-projektiin!:) Täällä ootettaan innolla!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja laitoinkin nyt uuteen postaukseen linkin :)
   Jeps, osa elämää luopuminen. Onneksi pääsee aivan mahtavaan kotiin!

   Poista
 52. Anonyymi5.3.14

  Harmi, että Marley lähtee. No, noi on niitä elämän suuria päätöksiä, niitä tulee vastaan yksi jos toinenkin tässä elämässä. Marleylle löytyy varmasti hyvä koti.
  Ihan mahtavaa muuten että alotat kasvatuksen! Älä lannistu jos tulee tiukkaakin kritiikkiä, koska kyllä sä siihen pystyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sille löytyi ihan paras koti <3
   Kiitos paljon tsempistäsi!!!! :)

   Poista
 53. Anonyymi7.3.14

  Pupuille terveisiä :)! Ja varmasti tiedät itse mikä on sun kaneille parasta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 54. Ymmärrän sun päätöksen täysin! Tavoitteelliseen kaniharrastukseen ei riitä pelkästään ylisuloinen kani, vaan siihen tarvii niin paljon muutakin. Onneksi Marleylle löytyi hyvä koti, ja kuka tietää millainen superpupu teillä parin vuoden päästä on, sekä söpö, että muuten potentiaalia omaava kani juuri sulle tarkoitettuun harrasteluun. Vaikka kyllä Marleytä tulee ihan valtava ikävä, niin kyllä se varmasti saa hyvää hoitoa sielläkin uudessa kodissa. Jospa sieltä joskus saisi terveisiä sieltä uudesta kodistakin tai vaikka edes kuvaa tänne blogin puolelle?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi!! :3

   Poista
 55. Anonyymi9.3.14

  Huh onpa ollut paljon muutoksia! Ensin Indy kuoli sitten Neva tuli Ja Marley lähti. On tuo Neva kyllä söpö!

  VastaaPoista
 56. Kuulostaa hyvältä noi sun suunnitelmat:) mutta miten saisin suhun yhteyttä haluisin kysya sulta ennenmän kaneista

  VastaaPoista
 57. Mä näin tän ilmotuksen jossain mut koska en oo aijemmin lukenu sun blogia nii luulin sitä jokski toiseks. Harmi että joudut sen myymään

  VastaaPoista
 58. Nasu8.8.14

  Paljon muutoksia, olen ihan samaa mieltä!
  Teet ihan oikein, Marleyn suhteen, joskus kanin kanssa ei vain löydy yhteistä säveltä.
  Ja tuo estekani-projekti sai minut innostumaan! Todella mukava ajatella kaikkia videoita missä pikkupuput juoksentelevat ja alkavat opetella agilityä.
  Itse saan kanin, ja olen perehtynyt kaneihin kauan. Myös siskoni saa kanin.
  Kanit eivät TODELLAKAAN tule asumaan tehdashäkissä, vaan isäni tekee niille ison häkin.
  Kokemusta eläimistä on, itsellä jaloissa pyörimässä on koira tällähetkellä.
  Sori tämä kauhea 5/5 söpötys... :)
  Olisi tosi siistiä alkaa kirjeenvaihtoon, "vanhaantapaan" tai sitten säpöillä... :D
  Jaksamisia, odotan jo elokuun häkkiesittelyä innolla siskoni kanssa! :3

  VastaaPoista
 59. Anonyymi28.8.14

  Mietit vain marleyn parasta tuli tippa linssiin kun luin tämän! pärjäile!

  VastaaPoista
 60. Anonyymi30.8.14

  tseppiä sulle! ( Neva ja Marly on Super söpöjä!)

  VastaaPoista
 61. Moi! oon oon miettiny jos ottaisin toisen kanin kun mulla ei oikein riitä aina aika. niin olisiko parempi kastroija uros kanini ja ostaa sitten naaras tai uros poikasia en kuitenkaan halua :)

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!