24.7.2014

#162 Pettymys ja ylösnousu

Pepsi oli siis tyhjä, eli poikasia ei tullutkaan. Arvelinkin näin olevan jo pari viikoa takaperin. Koko ajan oli tosi skeptinen fiilis onnistumisen suhteen. Noh oikeassa olin ja nyt täytyy miettiä, että mitä seuraavaksi!
Nyt, kun varmasti ei ole poikasia tulossa pääsi Pepsi ulkoilemaankin muutaman päivän tauon jälkeen. Se veti sellaset ilorallit, etten oo ennen nähnytkään! Näyttäisi neidillä olevan nyt virtaa ja mietinkin josko parit estekisat käytäis ennen uudelleen astutusta (oli uros sitten kuka tahansa) Saa nähdä miten keretään! :)

Muille kaneille kuuluu ihan normaalia. Neva ja Olaf ovat nyt pitkään eläneet sovussa, joka lämmittää joka päivä sydäntä! Siellä ne keskenään pesevät itseään ja toisiaan, makoilevat ja istuvat vessalaatikossaan. Välillä, kun tulee liian kuuma on Nevan raahattava itsensä pois Olaf-pörriäisen luota. Muuten ovat kyllä kuin paita ja peppu!

Tässä lähiaikoina on tulossa taas todella paljon kisoja, mutta saa nähdä miten saan niihin kyytejä. Vanhemmat, kun eivät oikein mielellään kuskaile mua ja jos kuskailevat niin vain messuille tai isoihin tapahtumiin. Onneksi ensi vuonna on oma ajokortti! :) Nyt kuitenkin ylihuomenna olen menossa Puotinharjuun!

45 kommenttia:

 1. Harmi ettei Pepsi saanutkaan poikasia :( No, toivottavasti jossain vaiheessa onnistuu jos koitatte uudestaan!
  Ihania kuvia pupuista ♥

  VastaaPoista
 2. Anonyymi24.7.14

  voi harmi ettei tullu poikasii toivottavasti ens kerralla ja ihanaa että Olaf ja Neva on hyvin sovussa ja onnee kaikkiin kisoihin mihinkä nyt pääsetkään :)

  VastaaPoista
 3. Neva näyttää kasvaneen!
  Pepe ei sit halunnu lapsia :'D
  Onnea kisoihin, harmi ku en pääse ois ollu kiva nähä! :'3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm ei se mun silmissä oo xP Mutmut Pepsi just halus niitä, hienon pesänki rakens johon kaikki fleecet veti haha :D Niinpäää!!!

   Poista
 4. Anonyymi24.7.14

  Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 5. EKA t. ANSKUBANSKU

  VastaaPoista
 6. Anonyymi24.7.14

  mäki tuun puotiharjuu helppoon suoraan ekat kisat ja mun kanin nimi on elmeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi24.7.14

   mihin luokkiin sun kanit menee

   Poista
  2. Voi miten kiva kun on taas uusia ihmisiä kisaamassa! :') mun kanit kisaa keskivaikeaa!

   Poista
  3. Anonyymi25.7.14

   mitkä niistä

   Poista
  4. Kaikki kisaavat keskivaikeaa, mutta huomenna mukaan tulee Niko ja Neva :)

   Poista
 7. Eikä, harmi ettei saatu kyytiä tonne Puotinharjuun... :/
  Niin suloisia kuvia ja toivottavasti ens kerralla Pepsille niitä poikasia syntyisi. ;)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! :3
  Mäkin oon tulos Puotinharjuun... ;D Ketkä kaikki kanit sulla tulee mukaan Sinne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii tack! :') mulla tulee perinteisesti Niko&Neva :)

   Poista
 9. Joskus itsekin kisoissa käynyt24.7.14

  "Nostan hattua kaneille, jotka jaksavat yrittää parastaan vaikka vasta edellispäivänä on oltu reissussa ja tuskankuumassa hyppäämässä!"

  Tässä lausahduksessa tiivistyi se, mitä olen kanien kisaamisessa miettinyt jo pitkään. Miksi sitä ylipäätään harrastetaan? Miksi sinä viet kanejasi kisoihin? Nähtävästi syy ei ole se, että kanit erityisesti nauttisivat reissaamisesta, autossa kökkimisestä ja helteessä hyppimisestä, mikä se syy siis on? Jos ainoa syy on nähdä kavereita ja pitää itse hauskaa, miksi ottaa kanit mukaan kun ne varmasti rentoutuisivat ennemmin kotona omissa aitauksissaan? Vai onko se syy loppuen lopuksi se menestymisen toivo ja ruusukkeet seinällä? Jos syy on se, että kanit todella pitävät hyppimisestä, miksei sitä voi harrastaa kotona, jolloin kanien ei tarvitsisi istua tuntikausia bokseissaan? En tarkoita kommenttia pahalla, kysyn vain mielenkiinnosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon hyvästä kysymyksestä!

   Kanikisoja voi varmaan verrata muihinkin eläinkilpailuihin. Tuskin hevosetkaan mielellään matkustavat +4h hiostavassa, saunamaisessa trailerissa ja sen jälkeen hyppäävät ulkona auringossa 100cm esteretoja. Enkä usko, että kissat kovin mielellään kököttävät boksissa koko päivää näyttelyitä varten, kun ovat tottuneet liikkumaan mielensä mukaan.
   Kanikisojen kohdalla olet osittain oikeassa. Eivät kanit myöskään varmasti mielellään istu bokseissa koko päivää, mutta uskon, että jos eivät nauttisi hyppäämisestä niin niitä ei kisoihin tuotaisi. Kaneja ei voi pakottaa hyppäämään, joten jos kani ei koskaan halua kisoissa liikkua tai hyökkäilee jatkuvasti omistajan jalkoihin niin sitä tuskin kisoissa väkisin kiikutellaan.
   Monesti kisoissa on paljon kasvattajia, jotka hakevat estekaneilleen niitä klassauksia. Estekaneja kun kasvatetaan niin tottakai siellä kisoissakin täytyy käydä ja näyttää, että kani pärjää. Ja usein näkee aivan uusiakin kasvoja helpoissa luokissa sen takia, että kotona ei ole mahdollisuutta hypyttää kania ja harrastaa sen kanssa yhdessä.
   Kisoissa myös luodaan sosiaalisia verkostoja. Ennen kisaamista en tuntenut yhtäkään toista kani-ihmistä jonka kanssa pystyin juttelemaan kaniasioista ja kysymään askarruttavista asioista. Meillä on yhdessä aivan hurjan hyviä keskusteluryhmiä, josta saa aina apua kriisitilanteisiinkin kanien kanssa. Ilman tällaista suhdeverkostoa, olisin ollut varmasti monesti pulassa kanieni kanssa. Olen siis ikuistesti kiitollinen, että lähdin kaniharrastukseen mukaan! :)

   En tiedä selvensikö tämä yhtään asiaa, sillä olen todella huono kirjoittaja! :d

   Poista
 10. Multa ei ainakaan kaneja olis Puotinharjuun tulossa mut jos sais vaikka kyydin niin kuvailemaan vois tulla c: Saa nähdä jaksanko raahata itteni sinne.

  Toivottavasti seuraava mahdollinen yritys sitten onnistuis :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiih nonnih, olis kiva jos tulisit! Ihmiset kaipaa aina lisäkuvaajia :D

   Poista
 11. Harmi tuo pepsi.. mutta ootkos tulossa turkuun ? :) me nimeltän ollaan toista kertaa tulossa kisoihin helppoon suoraan :) (ekat kisat maskussa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tuu turkuun kun on liian kaukana :( Niko saattaa ehkä tulla, jos pääsee kaverilleni hoitoon!

   Poista
 12. Söpöjä kuvia:3 Millon tulee taas häkkiesittelyä?
  Onnea kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häkkiesittely tulee ihan tän viikonlopun sisällä! :)
   Kiitos!!!

   Poista
 13. niin suloiset puput >u<

  VastaaPoista
 14. Harmi kun Pepsi ei saanutkaan poikasia :( Tiedätkö, että kokeillaanko sitä taas Dougien kanssa? Tuolla tekstissä luki jotain sen tapaista, että ei tietoo.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi26.7.14

  Suloisia! :3 Toivottavasti ensi kerralla tulisi poikasia! Tykkään niin kovasti niistä pienistä karvapalloista ♥ ;D

  VastaaPoista
 16. Aivan ihania kuvia <3 :O

  Harmi kun poikasia ei tullutkaan! :(

  VastaaPoista
 17. ihanat katit sulla, ja kuvat!♡:)

  moi toivottavasti vastaisit tähän pian♡
  eli mulla on urospuolinen hermeliini(3 vuotta) kani joka on tosi kiltti ja tykkää sylissä olemisesta ja rapsutteluista.mutta pari päivää sitten se alkoi nyppiä omaa karvaa ja sillä on kaljuja kohtia turkissa
  ja repii myös verhoja ja tapetteja.
  ja sen käytös on myös muuttunut, hyökkäilee kimppuun jos ohi kävelee tai rupeaa räkisemään jos yrittää rapsuttaa
  en yhtään tiedä mitä mun pitäis tehdä? oon huollissaan Paavosta, eli jos sulla olis neuvoja miten mun pitäis toimia, olisin tosi kiitollinen!!! .♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   No ensinnäkin vie se nyt sinne eläinlääkäriin! Siellä osaavat paljon paremmin katsoa kania, kuin täältä ruudun takaa arvoida mikä saattaisi olla. Ei kuullosta nimittäin kovin hyvältä tuo. Sillä voi hyvinkin olla kipuja, jos käytös on noin äkkinäisesti muuttunut.

   Poista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!