15.9.2014

#181 Kanieni risut ja ruusut!

Tätä on tehnyt mieli kirjoitella jo pidemmän aikaa. Koskaan kun ei oikein tule lueteltua näiden kanieni huonoja tai ärsyttäviä puolia. Hyviä puolia tulee varmasti joskus mainittua tekstin yhteydessä, mutta ajattelin, että olisi hauskaa päästä kirjoittamaan oikein kunnolla kanieni luonteista ja tavoista!

Pepsi


Huonot puolet

- Taipumaton itsepäisyys
Jos jotain, niin Pepsi on varmasti yksi junteimmista kaneista, jonka tiedän. Se on äärettömän itsepäinen ja päättäväinen. Jos esimerkiksi neiti päättää keskellä yötä ruveta syömään pahviseinää, joka on häkkien välissä, niin yhtään mikään ei saa sitä lopettamaan. Vaikka nousen ylös miljoona kertaa torumaan tai loppupeleissä antaudun ja annan sille jotain muuta tekemistä (herkkuja pahvirullassa) Niin ei aikaakaan, kun taas kuuluu järjetön meteli työmaalla. Toisena esimerkkinä vaikka estekilpailuissa, jos erehdyn radalla koskemaan neitiin liian monta kertaa niin se ei suostu liikkumaan enää koko päivänä senttiäkään. Tämän tajusin viime talvena, kun radalla koitin esteen edessä aina nostella neidin etupäätä, jotta hyppäisi. Luoja minua armahtakoon..se oli pahinta mitä Pepsin mielestä voi tehdä. Kokonaisuudessaan Pepsi tekee siis kaiken omalla tavallaan ja jos jollain on siihen sanomista, niin jää hän varmasti tossun alle. Pepsi ei muiden käskyihin taivu.


- "Jos kosket ni en puhu sulle"
Pepsi ei koskaan ole ollut sylikani. Johtuen varmasti siitä, ettei sitä poikasena ja nuorena käsitelty melkeinpä yhtään.. Pepsi ei siis tykkää olla syliteltävänä tai kannettavana. Neiti sietää sen, eikä siis pure/raavi, mutta henkisesti se loukkaantuu joka kerta, kun sen fitness-bodyyn kehtaa koskea. Riittää, kun sen kantaa häkistä sängylleni ja johan tömähtää armottomasti takajalka maahan protestina. Ja jos erehdyn yhtään kauemmin sitä kantamaan niin johan alkaa mykkäkoulu. Tässähän kyse on siis siitä, että kun pistän Pepsin takaisin häkkiin, niin se ei tosiaankaan tule juttelemaan mulle koko loppupäivänä. Se vaan mulkaisee mua jostain pahalla silmällä ja kääntyy poispäin.Hyvät puolet

- "Ai sä kutsuit mua?"
Pepsi on siis kaneistani ainoa, joka tilanteesta riippumatta tulee aina nimestään luokse. (kotona siis) Riittää, kun aloittaakin nimen huutamisen ja Pepsi rientää rakettina paikalle rapsutuksia ja herkkuja kerjäämään. Tämä koiramaisuus on ehkä yksiä lempipiirteitäni Pepsissä. Se on vaan niin sosiaalinen ja aina reippaana tulossa juttelemaan. Pepsi myös ymmärtää äänenpainon käyttämisen. Jos se tekee jotain tuhmaa ja sanon hieman vihaisemmin sen nimen, niin johan loppuu (ainakin hetkeksi) terrorismi. Samoin jos olen totuttanut sitä toiseen kaniin niin aina, kun sanon varoituksena vihaisemmin Pepsin nimen kaikki hyökkäyksen aikeet loppuvat seinään. 


- Siisteys
Pepsi on kaikista WC-siistein kaneistani. Lähes jokainen papana osuu vessaan, eikä pissat koskaan eksy kohteesta. Vapaana ollessaan myös pidättelee parhaansa mukaan ja tekee tarpeensa vasta sitten, kun pääsee takaisin häkkiinsä vessaan. Tämän takia pidän aina häkin ovea auki, ettei neidin tarvitse odotella tuskissaan! Myös kisapäivinä, heti kotiin päästyä Pepsi juoksee ekana pissalle vessalaatikkoon.Neva


Huonot puolet

- "Ota kiinni mandariini"
Kyllä, Neva on mahdoton karkuunjuoksija, kun on aika hakea neiti illalla ulkoa sisälle. Neva on niin nopea liikkeistään, että parasta on vain istua odottamaan, että neiti tulee luokse. Vaan nyt se on oppinut senkin, että jos nimenomaan illalla menee ihmisen luo, niin joutuu sisälle. Näin ollen kiinniottaminen on todella vaikeaa huonoina päivinä! 


- Benji-hyppääjä
Neva yrittää aina harrastaa sellaistakin, kuin Benji-hyppääminen sylistä alas. Otteen täytyy siis nostaessa ja kantaessa olla hyvin varma. Monesti kesken rauhallisen kantamisen Neva yrittää hypätä alas joko rimpuloinnin kautta tai aivan randomisti vaan loikalla. Muutenkin kantaessa on kova rimpuilemaan, jos sille päälle sattuu!


- Reviirihullu
Tämä ei todellakaan esiinny ihmisiä kohtaan, mutta muita kaneja kohtaan Neva on hyvinkin reviiritietoinen. Olafin hyväksyy alueelleen, koska pojalla ei ole mitään haastamisen aikeita reviirin suhteen. Muita kaneja kuitenkin syö kaltereidenkin läpi jos saa siihen mahdollisuuden. Onneksi siitä ei tarvitse kuitenkaan murehtia, sillä Nevalla on oma kaveri, eikä sen tarvitse pelätä muiden tulemista omalle reviirilleen. Ihmiset se onneksi päästää ihan ilomielin häkkiinsä.


Hyvät puolet

- "Moimoimoimoimoimoi"
Neva on kaneistani kaikista innokkaimpana tervehtimässä häkin reunalla. Neva littaa itsensä niin kiinni aitaan, kun vain voi ja tunkee vielä lähes koko päänsä kompparinraosta läpi, jotta pääsee ekana moikkaamaan tulijaa. Tämä päivänsäde piristää joka kerta, kun menee kanihuoneeseen. Neva on vaan aina niin iloinen ja reipas. En ymmärrä, miten kani voi olla noin positiivinen kokoajan :'3 Aivan täydellinen luonteenpiirre!


-Mä vähän tässä vaan kiipeilen
Aina, jos Nevan kanssa viettää aikaa tunkee neiti väkisin syliin kiipeilemään. Se kiipeilee selän päällä, olkapäillä ja ihan missä vaan, kunhan saa olla ihmisen lähellä! Välillä se juoksee tekemään iloralleja ja juoksee sitten takaisin syliin taas tutkimaan. Jos olen siivoamassa häkkejä tunnen lähes aina yhtäkkiä kahdet tassut selkäni päällä ja Nevahan se siellä koittaa moikkailla hih!


-Ei mene kauas
Vapaana ollessaan Neva siis pysyy hyvinkin lähellä ihmistä. Välillä haahuilee loikkimaan kauemmaksikin, mutta juoksee hyvin pian takaisin syliin. Neitiä uskallan pitää vapaana siis monessakin paikkaa, sillä tiedän sen pysyvän lähettyvillä. Säikähtäessään jotain painuu ihan littanaksi maata vasten ja tämän jälkeen juoksee suoraan ihmisen syliin turvaan hih!Olaf

Huonot puolet

- Hormonihyrrä
Kastroinnista huolimatta Olaf on siis edelleen kaikkia muita naaraita paitsi Nevaa kohtaan (ainakin tällä hetkellä) todella viriili. Yrittää siis jatkuvasti astua ja pitää kummallisia ininä-ääniä. Tooodella ärsyttävää ja kismitti kyllä todella paljon alussa, kun oli Nevaakin kohtaan samanlainen.


- "JUMALISTE, nyt karkuun!"
Monesti illalla, kun menen sänkyyn ja olen vielä 'hetken' puhelimellani saa Olaf aivan hervottoman sydärin. Tämän se saa siis yksinkertaisesti siitä, jos puhelimeni valo osoittaa vähänkin väärään suuntaan. Olaf juoksee hullun lailla kerran häkin ympäri ja menee sitten piiloon. Saman se tekee myös, jos kävelen huoneessani tai jos joku tekee alakerrassa jotain, jota tekee joka ikinen päivä. Välillä myös ilman mitään ilmeistä syytä Olaf lähtee paniikissa juoksuun ympäri häkkiään.


- Kaiva, kaiva, tunneeli kaiva
Olaf on siis osoittautunut hillittömäksi kaivajaksi ulkona. En ollut edes huomannut herran projektia, kun yksi ilta menin tuttuun tapaan hakemaan kaneja sisälle, eikä herraa löytynyt mistään. Nostin sitten kanien ulkokoppia ja sinnehän alle Olaf oli kaivanut varmaankin metrin pituisen kolon. Ja siellä se jatkoi kaivamistaan eikä suostunut tulemaan ulos! 


Hyvät puolet

-Ei suutu
Olaf on siis hyyvin pitkäpinnainen herra. Ei suutu mistään käsittelystä tmv, eikä herrassa taida olla yhden yhtä agressiivista tai reviiritietoista solua. Tulee juttuun kaikkien kanssa, eikä haasta riitaa. Mukava poika pistää kenen vain lapsen syliin, koska tietää, ettei pinna kiristy missään vaiheessa :)


-Kaikki maistuu
Olafille maistuu ruoka kuin ruoka ja herkku kuin herkku. Kaikki menee alas hyvällä ruokahalulla. Tämä on helpottavaa aina, kun tuo uusia kasveja tai vihanneksia pupuille. Tietää ainakin, että yhdelle maistuu hyvin kaikki mitä tuo. Toisaalta herra syö myös niin hyvällä ruokahalulla, että Nevalle tulee ihan kiire syödä omat pellettinsä!Niko

Huonot puolet

- Älä astu jalallakaan mun reviirille!
Niko on siis hyvin reviiritietoinen kani, myös ihmisiä kohtaan. Tietää tasan missä kulkevat oman alueensa rajat ja jos siitä erehtyy käsikään tulemaan yli niin saa olla varuillaan. Nopeasti tämä herra syöksyy nimittäinkorvat luimussa kättä kohti. Joskus vain uhkaillen ja joskus oikeasti hyökäten käteen kiinni. Oksiakin tuodessa hyökkää niiden kimppuun raapien ja ottaen hampailla kiinni. Voi sitä vihan määrää, mikä tällä pojalla on tunkeutujia kohtaan! 


-Ei tule boksista ulos, jollei itse halua.
Nikoa on siis mahdoton yrittää saada boksista ulos, jollei siinä sitten ole kattoluukkua. Käsillä jos yrität poikaa väkisin raahata ulos etukautta, saa varmasti hampaista tai kynsistä. Tulee boksista omana aikanaan jos on tullakseen. Tämä on tietysti kisoissa hieman hankalaa, joten pidän siksi Nikoa aina kattoluukulliessa boksissa asioiden helpottamiseksi. 


- "HERKKU, tänne koko sormi!"
Herkkua antaessa on parasta olla varuillaan. Jollei herra reviiritietoisuuden pyörteissä käy käteen kiinni, niin vähintään meinaa sormi lähteä, kun niin innoissaan ottaa herkun vastaan. Onhan se hyvä, että poika jostain innostuu, mutta ihan rauhassakin voi sen herkun ottaa :D


Hyvät puolet

- ahhhhh otsarapsutukset!
Tämä poika voisi maata tuntikausia paikoillaan nautiskellen otsarapsutuksista. Nikon mielestä maaimassa ei ole mitään sen parempaa, kun kunnon päänhieronta! Kisoissa rakastuu jokaiseen ihmiseen, joka sitä vain suostuu rapsuttelemaan pitkiä aikoja. Tämän jälkeen on aina juoksemassa kyseisen henkilön syliin kisasuorituksen jälkeen.


- Don't worry, be happy
Niko ottaa elämän kotona aina rennosti. Ei nosta meteliä mistään keskellä yötä, eikä tuhoa raivohulluna välipahveja häkkien välistä. Makoilee vaan rauhassa ja mussuttelee omissa oloissaan heinäänsä. Välillä tylsistyessään käy riekottelemassa kaltereissa olevia leluja, mutta muuta meteliä poika ei taida oikein pitääkkään. Hyvin hiljainen ja rauhallinen kaveri!

-----------------------------------------------------------------------------------


Tässä oli siis lyhyesti näitä isoimpia juttuja, joita itselle tuli kaneistani mieleen. Toki, jos menisi ihan pikkujuttuihin leviäisi teksti romaanin pituiseksi. Ajattelin nyt kuitenkin pitää listan mahdollisimman tiiviinä ja helppona luettavana :) Onkos jollain teidän kaneilla samanlaisia hyveitä tai paheita kuin meidän kaneilla?


49 kommenttia:

 1. Anonyymi16.9.14

  Tosi kiva kuulla mitä mieltä sä oot sun kaneista!(:

  VastaaPoista
 2. Anonyymi16.9.14

  Hei, kävin kommentoimassa pari postausta taaksepäin pitkän kommentin kanien yhdistämisestä niin voitko käydä vastaamassa siihen? :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :)
  Minun kani yöllä kun haluaa ulos häkistä jyrsii kaltereita.
  Pistin siihen lelun se repii sen edestä ja jyrsii vaan niitä kaltereita :D
  Ja sekin tietää kun tulen illalla ulko häkkiin että joutuu sisälle nii siinä vetää jonkin aikaa rallia mua karkuun :D

  VastaaPoista
 4. No meijän kaneilla on tollanen koiramainen luonne.:) Heti kun huutaa jompaakumpaa nimeltä niin ne on jo kerjäämässä herkkuja.:3 Meillä on myös varsinkin Cindyn kohdalla sama 'et saa kiinni hehhee'. Mutta Cindyllä on myös se huono puoli, että jos yrittää hypyttää ulkona niin ei hypi millään ja haluaa vaan takametsään seikkailemaan...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww, se on kyllä ihana luonteenpiirre! Nooh, ei kaikki tykästy hyppäämisestä 8)

   Poista
  2. Cindyliini hyppää ihan hyvin sisällä mutta ulkona on niin paljon muuta tutkittavaa, että keskittyminen ei vaa riitä.:)

   Poista
 5. Tämmöset on kivoja! :D

  VastaaPoista
 6. Anonyymi16.9.14

  Meillä naaraan huonot puolet on se kun se tykkää karata. Etsii aina pakotietien karkaamiseen. Ja sitten se suuttuu jos vieraat käsittelee sitä liian kauan.
  hyvät on kun se nauttii hoitamisesta ja tykkää olla selällään niin kynsien leikkuu on helppoa.

  uroksen huonot puolet: Ei tykkää yhtään harjaamisesta, käsittelystä ja inhoaa hampaiden tarkistusta! ja inhoaa olla sylissä sekunttia kauvempaa.... :D
  Hyvät: Tykkää maata vierellä ja on todella sosiaalinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä oli myös kerran oikea houdinikani! :D Kuullostaa kivoilta pitkäkorvilta :)

   Poista
  2. Anonyymi17.9.14

   Onhan ne varsinki tyttö kun se on niin kiltti :D Minkä ikäinen olet? Ja missäpäin asut? :) Koska itse asun turun seudulla ja olen 16vuotta :D

   Poista
 7. Anonyymi16.9.14

  voi Neva on melkein ihan samanlainen kun minun toinen kani (naaras myös) aina jos kumarrut niin heti joku hypää selän päälle ihmettelemään

  VastaaPoista
 8. Oma kanini rakastaa kanssa otsa rapsutuksi ja herkut menee!:) Voi olla vaikka kuinka kauan paikoillaan,mutta häneen saa koskea vain mikäli hän niin haluaa. Ihan todellinen sylikani,tulee aina syliin tai luokse kun kutsutaan ja jos menee kauemmas niin pari sekunttia se on jo sylissä:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwww kuullostaapa suloiselta tapaukselta!!

   Poista
 9. Daim on myös erittäin siisti, aina vastassa kun huoneeseen tulee ja otsarapsutukset on hälle niiiin parasta! :D Mutta poikaa on ulkona kyllä erittäin vaikea saada kiinni, että vapaana pito on aika mahdoton ajatus :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih otsarapsutukset on aina parasta! :D Voi Daim hihih!

   Poista
 10. Anonyymi16.9.14

  Oli kyllä ihanaa luettavaa :))
  nimim. Elluu...

  VastaaPoista
 11. Tää oli tosi kiva kun oli vähän enemmän kirjoitettu eikä vaan silleen pitkä lista yksittäisiä asioita jos tiiät mitä tarkotan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta, juu ajattelin, että olisi kiva hieman availla noita! :)

   Poista
 12. Uuu, tää oli kiva postaus! ;)
  Löytyihän niitä samanlaisiakin puolia. Nevan "ota kiinni mandariini!" on myös meidän Jadella ja Ginnyllä paheena. Pepen "jos kosket en puhu sulle", Jadella sama juttu. Dianalla taas on toi sama hyvä puoli, ettei mene kauas. Ja kaikki on melkein aina aidalla moikkaamassa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, on noi kanit aika veijareita joskus :D

   Poista
 13. Mun kanilla on ihan sama kuin Pepsillä, ota se sitten syliin niin sylittelyn jälkeen kaueha mökötys. Parin tunnin päästä vasta poju suostuu "puhumaan" kanssani!:D Edes herkut ei kelpaa silloin vaan mökötetään vaan mun sängyn alla. Välillä se on kylläkin niiiin ärsyttävää!:D

  https://eetu-kani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. Meidän kani rakastaa kans pään hierontaa, muuten ei todellakaan viihdy (eteenkän mun) luona, mutta jos huomaa saavansa päähieronnan, jää varmasti siihen paikkaan nautiskelemaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, päähieronta on monien lempijuttu!! x3

   Poista
 15. Anonyymi16.9.14

  Kiva tämmönen postaus! Pari samaa hyvettä ja pahetta mun kanilla on.

  VastaaPoista
 16. Oii, tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 17. Haha! :D Ihana postaus! :3 <3
  Meillä Naomi harrastaa tota samaa mitä Pepsikin, eli aloittaa tekemään jotain, ja vaikka kuinka kieltäisi, niin silti se jatkaa.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa, se on hyvin ärsyttävää öisin! :D

   Poista
 18. Anonyymi16.9.14

  Mun leikattu uros on ihan koiramainen myös; pysyy irti pihalla, tykkää silittelystä jos on sillä tuulella, karkailee jos haluaa, ahne,osaa 18 temppua ja nukkuuki niinku koirat pää tassujen välissä ja ihan pitkänä :D se on kyllä huippu!! Ja leikkaamaton tykkää otsarapsutuksista ja aina kerjää niitä ja tykkää olla sylissä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwww, kuullostaa ylisuloiselta tapaukselta! :3

   Poista
 19. Anonyymi17.9.14

  nimi on enne:ostettiin kaksi tan kania noin 4kuukautta sitten ja toisen nimeksi annettiin Myy .inhoaa syliin ottoa ja lähtee karkuun ja kun saa sen sitten kiini niin jo alkaa mökötys. mutta rakastan sitä silti <3! (kumpaa äänestät blogin nimeksi, Tan-jenngi vai Formula puput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah!! Hmmm... ehkä Tan-jengi olisi persoonallisempi? :)

   Poista
 20. Näin muuten Nevan & Nikon Lauantaina Turussa :3 Olin ihan vaan niitä kattomassa siellä :_)

  VastaaPoista
 21. Meillä on sama se et ku antaa jonkun herkun niin meinaa sormi lähteä :D

  VastaaPoista
 22. Haha tää oli hauska postaus! Nauroin noille otsikoille kunnolla :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee paljon kiitoksia palautteesta!!! :'))

   Poista
 23. Anonyymi18.9.14

  Meijän Leo on heti moikkaamas mut jos yrität saada kii nii karkuun. Tykkää tutkia huonettani tulee kyl välillä tökkimään. Seki kasteroitii ensiks yritti ihan kauheesti aatuttaa Minnien mut kyl se siitä laantu onneksi.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi24.10.14

  Mun kanilla on ihan samat huonot puolet kun Nikolla.

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!