9.10.2014

#191 Henkisesti kehittyneet

...tai sitten ei! Ajattelin nyt kertoilla vähän näistä vanhemmista kaneista ja niiden kuulumisista. Niin paljon on ollut puhetta poikasista ja luonnollisesti on pakko spämmiä jokaista ällösöpöillä vauvakuvilla! Eka poikasen varannut on tulossa 18-19pvä katsomaan poikasia, mutta edelleen kaksi muksua on vapaana joten käykäähän kiinni vaan ;D Ainiin hups, munhan piti puhua noista vanhuksista!

Kaikille kuuluu oikeestaan ihan hyvää. Pepsi on hieman menettänyt massaa muksujen myötä, mutta sillä on nyt lähes kolminkertaistettu ruokintaa, jotta saataisiin taas massaa hiukan masun ympärille.
Niko löhöilee pienellä hyppylomallaan oikein tyytyväisenä ja odottelee koskas lähdetään seuraaviin kisoihin. Poika on kyllä edistynyt silitysten suhteen sen verran, ettei nykyään koita aina käydä lähestyvään käteen kiinni! Positiivista sinänsä, kun nyt voin antaa huoletta sille niitä sen rakastamia otsarapsutuksiakin. Olaf on myös ihan kunnossa ja koittaa käyttäytyä kiltisti, vaikka ilmeisen hankalaa sekin näyttäisi usein olevan haha! Jaaaa Neva piskuinen on tainnut tulla pieneen murkkuiluikään, kun on muuttunut vähän kummalliseksi. On siis herkästi varuillaan kaikesta ja pelkää paljon enemmän kaikkia. Kisoissa saa välillä ihan yhtäkkiä "juoksen tuonne, ei vaan tuonne" kohtauksia, mutta muuten on ihan kiltti. Ehkä vähän normaalia enemmän rimpuilee sylissä, mutta ei ole mitenkään agressiivinen tmv :)

Huh siinä nopeat päivitykset kaikista! On hieman kiirus, kun pitää pakkailla kaikki valmiiksi ja siivota vielä kanien häkit! Huomenna lähden koko vklopun pituiselle reissulle ja palailen tänne taas kisapostauksen voimin su/ma!

Pian alkaakin täällä syysloma! Mitä te aijotte tehdä lomalla? :))

50 kommenttia:

 1. Anonyymi9.10.14

  Kiva postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi9.10.14

   Ihme ettei se Origamikurki ollut eka!!

   Poista
 2. Anonyymi9.10.14

  Mitkä poikaset on varattu??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitkään tietyt vielä, kun riippuu ihan luonteista. Katselen minkäluonteinen kani sopisi mihinkin kotiin. Madasta on kuitenkin yksi erittäin kiinnostunut ja itse ajattelin ehkä jättää naaraan kotiin riippuen luonteesta :')

   Poista
 3. Ai millaiselle reissulle lähdet ;);)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiiin meinasitkos jotain erityistä harrastaa ;)

   Poista
  2. No häh, ihan normaalille kisareissulle meinasin :'))

   Poista
 4. Vitsi mä niin haluun sulta jonkun noista piskuisista<3!
  Mut äiti sanoo et noissa pienissä uhmaikäisissä on jo tarpeeksi holtamista mulle<3
  (formulapuput.blogspot.com) löydät paremmin tietoa murrosikäisistä tuhmeleista:)

  VastaaPoista
 5. Hehee, ihania syyspupuja :3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi9.10.14

  Millon tulee seuraava poikue??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkö jo mietit semmosia xDD no en kyllä osaa sanoa hahah

   Poista
 7. Ihania ja kiva saada muustakin kun poikasista tietoa taas! :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Täällä ei oikein viiti Tikrun kanssa ulos mennä ku sataa vettä ja on ihan märkää... :(

  VastaaPoista
 9. Ja ai nii onnea kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! nii, täälläkin sataa nyt :(

   Poista
 10. Anonyymi9.10.14

  Kiva postaus:-) Mitä mieltä olet: Onko estehypytyksessä 3 krt/vko liikaa, jos hypyttää kerralla noin neljä viiden esteen rataa (20-30 cm)? Olen siis vasta aloittanut esteharrastuksen kahden kanini kanssa, enkä haluaisi väsyttää niitä. Kuinka usein hypytät kanejasi?:-) Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mun mielestä parempi olisi ehkä harjoitteluvaiheessa 2krt/vko enintään. Sitten, kun osaavat jo hyppiä niin riittää ihan kerran viikossa tai harvemmin. Jos liikaa hypyttelee niin voi mennä kaneilta maku :) Toki on ihan yksilöllistä!

   Poista
 11. Anonyymi10.10.14

  Moi, tiiäkkö millaista ruokaa Rodo kanin pelletit ?
  Ostin niitä faunattaresta enkä tiedä mitä niissä on, sillä ne oli sellases "irtokarkki" tyylisestä pelletti seinästä.
  Kiitos jos vastailet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo oon jotain kyl kuullut, mutta en ole perehtynyt ruokaan paremmin. Äsken kun kattelin niin ihan suht hyvän näköistä :)

   Poista
 12. Neva ja Niko on syötävän suloisia.:3

  VastaaPoista
 13. Anonyymi10.10.14

  Kiva että välillä "vanhuksistakin" saadaan jotain kuulla! (: Hyviä kuvia. :3
  Täällä ei syyslomalla varmaan ihmeempiä puuhailla, levätään ja nautitaan lomasta, ja käydään moikkaamassa sukulaisia. (:

  VastaaPoista
 14. Anonyymi10.10.14

  Syötävän sulosia!:> Haluan Olafin :♥

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus ja tsemppii kisoihin! :)

  VastaaPoista
 16. olikko viime sunnuntaina hummpilan näytelyissä

  VastaaPoista
 17. Anonyymi12.10.14

  Moi! Toivottavasti osaisit vähän auttaa mua.. eli sain neljä viikkoa sitten kaksi maatiasnaaras kania jotka oli vähän huonoissa oloissa ja käsittelemättömiä. Ne ovat vähän alle vuoden ikäisiä eikä niiltä ole koskaan leikattu kynsiä ja minä en ole vielä voinut leikata koska ne ei anna käsitellä muutakun silittää ja jos ei ole ruokaa ja yrittää silittää lähtee aina karkuun. Joka päivä melkeen olen koittanut silitellä ja muutamia kertoja ottanut syliin, sylissä potkii heti. En ole kiintynyt vielä hirveästi niihin joka on todella epänormaalia minussa, kiinnyn niin heposti muittenkin eläimiin. Olen miettinyt että myisin ne hyvään kotiin jossa olisi myös asiantuntevaa käsittelyä yms. Olen myös miettinyt poikasia toiselle niistä ensi keväänä, mutta en ole vielä varma niistä koska mielestäni ei ole järkeä tehdä poikasia kanilla joka ei anna ihmisen käsitellä ja jos tulee jotain sillon kun on poikaset niin hankala sitten emoakaan käsitellä. Kääpiöluppanaaraasta olen haaveillut jo kauan mutta jos myisin nuo ja ostaisin "tilalle" klupan sekään ei tunnu oikealta niitä kohtaan.. hankalaa :/ niin ja kynsien leikkuusta vielä että kun ei anna minun vielä leikata niin voisikohan/kannattaisiko viedä ell ja kysyä voisko rauhottaa ne ja voisin vaikka ite sillon leikata ne, kynnet ovat jo todella pitkät ja terävät. Ja kokemusta kaneista on, tällä hetkellä noiden lisäksi 2 urosta. Kiitos todella paljon jos vastaat kaikkiin kysymyksiin ja osaisit vähän auttaa!! :) nuo poikaset ovat kyllä niiiiin ihania!!! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12.10.14

   Siis maatiaiskani naarasta :D

   Poista
  2. Hei! tarkoitatko nyt siis risteytyksiä? Koska maatiaiskani on ihan oma rotunsa ;)
   Kiva kun laitoit viestiä! Tilanteesi kuullostaa kyllä hankalalta, muttei mahdottomalta. Kanit ovat vielä suht nuoria, eli kehitystä voi vielä tehdä paljon. Kannattaa yrittää olla nostelematta niitä aluksi ollenkaan, eikä välttämättä silittelemäänkään. Jos väkisin tuputat itseäsi pelkäävälle kanille tulee se varmaan pelkäämään vielä enemmän ihmisten kontaktia. Suosittelen siis ihan vaan niiden kanssa istumista ja niille puhumista. Näin ne tottuvat puheeseen ja sinun olemassaoloosi. Sitten voit alkaa ruokkimaan niitä kädestä tai vierestäsi. Kannattaa siis oikeasti kerätä sitä luottamusta pikkuhiljaa. Ja se kestää varmasti kauan, mutta en voi selittääkkään kuinka palkitsevaa se loppujenlopuksi voi olla! Ja noista kynsistä sen verran, että voisit joo esim ell viedä jos siltä tuntuu :)

   Poista
  3. Anonyymi12.10.14

   Kiitos paljon!!! Kun menen häkkiin ne tulee aina luokse ja kun annan ruokaa kädestä ne oikeen kerjää ja kaivaa sitä. Ja on laittanut tassun polvelle ♡ katsellaan tässä pikkuhiljaa ja katsotaan mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään ;)

   Poista
  4. Hei ano, ei kannata luovuttaa! Mun Tiko on kans huonommista oloista, eikä se luottanut kehenkään meille tullessaan. Silti kun pikku hiljaa se luottamus kasvo ja se älysi että me ei olla mitään hirviöitä se alko luottaa muhun.:) Ja uskon että saat noista mahtavia lemmikkejä kunhan vaan oot kärsivällinen.:) Tiko on hyvä esimerkki siitä että kani voi muuttua luottaessaan ihmiseen! Se on nyt n.6v.:) myy kanit vain jos et halua enää pitää niitä, mutta niistä vois tulla just sulle ihanimpia lemmikkejä!

   Poista
  5. Anonyymi13.10.14

   Kiitos sulle jenni :) en ajatellut vielä ainakaan myydä, yritän vielä! :)

   Poista
 18. Anonyymi13.10.14

  Voitko tehä kanienpäivä videoo?:) Ruokitko kaneilles vielä oxbow pellettiä jos et niin mitä pellettiä?Miun Huli kani on ihan Pepsin näkönen? :D Monesti Pepsi on poikinut? Kiva jos vastailet:)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi22.10.14

  Onko toi sun kani jolla tuo musta läikkä kuonon päällä niin joku oma rotunsa? Meillä on meinaa samannäköinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai musta viiru? Eii se on vaan oma värinsä. Väri on nimeltään Mustavalkoinen japanilainen :)

   Poista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!