31.12.2014

#216 Kahden kanin totuttamista tosiinsa (osa 1)

Tässä siis alkaa prosessimme Nevan ja Nikon totuttamisesta toisiinsa. Tavoitteena tottakai saada jossain vaiheessa kaksikko asumaan yhteen, mutta saa nähdä etenemmekö koskaan sinne asti. Niko ja Neva ovat molemmat melko reviiritietoisia kaneja, joten saa nähdä miten tulevat toimeen. Ovat kuitenkin molemmat asuneet toisen kanin kanssa jossain vaiheessa elämäänsä.

Viime sunnuntaina kanit kohtasivat ensimmäistä kertaa yläkerran vessassamme ja meno oli enimmäkseen toisten välttelyä. Molemmat kusasivat omat nurkkansa reviireikseen ja aina toisensa kohdatessaan näykkäisivät naamaan/kylkeen. Pidin niitä vessassa 45min, jonka jälkeen lopetimme.

Maanantaina päätin kokeilla boksikeinoa, eli pidin kaneja samassa boksissa ja kävelin ympäri taloa. Annoin myös koiriemme tutkia boksia, jolloin kanit olivat jännittyneempiä ja tavoitteena oli, että kanit "tukeutuisivat" toisiinsa. Tämän retken jälkeen istahdin katsomaan telkkaria boksi vieressäni.
Vähän aikaa kanit olivat paikoillaan, mutta melko pian Niko alkoi kunnolla näykkimään Nevaa kylkeen, jolloin Neva halusi paeta. Tietenkään se ei päässyt boksista karkuun, joten meni paniikkiin ja puolustautui. Boksissa alkoi kamala myräkkä ja vaikka kuinka heiluttelin ja tärisyttelin boksia tai suihkutin vedellä ei kierre loppunut. Vasta kun pamautin kunnolla boksin kantta kirjalla loppui kiertäminen ja nyrkkeily. Koitin vielä vähän aikaa, mutta tämä tapa oli kaksikolle selvästi huono.
Laitoin sitten yöksi kanit toistensa häkkeihin tottumaan toistensa hajuihin ja päätin jatkaa seuraavana päivänä. Tästä lähtien yritän taltioida teille jokaisen totutuskerran videolle, jotta näette miten "edistymme" Tässä siis kaksikon kolmas tapaaminen videolla:24 kommenttia:

 1. Onnea totuttamiseen, toivottavasti voisivat joskus olla kämppiksiä!! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi31.12.14

  suloiset :')

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti pääsisivät samaan häkkiin, niin saisivat seuraa toisistaan!☺️

  https://eetu-kani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Aik söpöt housut hei! ;33
  Muttaa, tosi kiva video! :') toivottavasti noi ny tottuu toisiinsa. Itelläkkin mietin pupujen totuttamista toisiinsa, mutta saa nähdä. xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai on ;)
   Jeps toivotaan! Uuuuuuuu ;)

   Poista
 5. Neva ja Niko ois niin ihana pari <3 Toivottavasti ne tottuu toisiinsa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olis kyllä ja olis kiva kun saisivat seuraa toisistaan!

   Poista
 6. Toivottavasti Nikosta ja Nevasta tulisi vielä hyviä kavereita sekä pystyisivät elämään sovussa! :)
  Meillä oli aluksi ihan sama juttu, että hyökittiin toisten kimppuun ja purtiin, mutta nykyään elävät kaikki kolme sovussa keskenään. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan!! :) Sulla käviki hyvä tuuri sit!!

   Poista
 7. Ihanat pöksyt sulla <3!
  Paremmin se ainakaan menee nytte 8)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos, jepjep vi hoppas vi hoppas!

   Poista
 8. Vai, että tällasta täällä :D Olis kyllä kiva jos toi kaksikko vois asua yhessä! Säästyis paljon tilaakin ;). Tosta saattaa kyllä tulla pitkä prosessi.. Meillä sujui kaikki onneksi tosi hyvin! :D

  VastaaPoista
 9. Anonyymi31.12.14

  Mä uskon että saat totutettua noi toisiinsa kunhan saavat ensin reviirikiistat selvitettyä! :)

  VastaaPoista
 10. Meilläki on tyttöjenkaa sama ongelma kun pumpuli tappelee iitun ja pörrin kaa mut iitu ja pörri ei tappale keskenään :D ne nykuää on yhessä vapaana ja pörri seuraa iitua kun vanha nainen ei halua olla yksin ja toivottavasti pääsisivät yhteen :)

  VastaaPoista
 11. Hyvää uutta vuotta kaikille!!! Ja onnea Nevan ja Nikon kaveruuteen!<3

  VastaaPoista
 12. Anonyymi1.1.15

  Onnea Nevan ja Nikon totuttamiseen. Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 13. Ihana blogi ja ihant kanit sulla! Oisin kysyny et miten teet sun blogiin noi "välilehdet" esim. noi joissa on kanien nimet ja sit siit voi klikata jne. ?

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!