1.1.2015

YEAR 2014

Mitä viime vuosi onkaan sisältänyt? Paljon surua, iloa, epäonnea, uusia ystäviä, pupuja, tapahtumia ja ikimuistoisia hetkiä. Tämä pupuvuosi on ollut tähänastisista kaikkein tapahtumarikkain ja tärkein mulle. Yhteensä kisoja kertyi 29kpl, joka on ihan älyttömän paljon eikä varmasti tänä vuonna ennätetä samaan! Aloitetaan tästä sitten hieman poimimaan suurimpia tapahtumia vuodelta 2014.


          Tammikuu
Heti vuoden alussa meillä oli hyvin paljon surua matkassa, kun 3.1 Indy menehtyi rankkojen taisteluiden jälkeen. Poika oli ollut hyvin urhea ja vahva, mutta lopussa ei sitten enää jaksanut taistella ja sai menehtyä rakkaiden pupuystäviensä ympäröimänä täällä kotona. Tämän jälkeen sitten tammikuussa varaamani leijonapoikanenkin menehtyi. Tuntui, ettei vuosi tulisi olemaan ollenkaan meidän puolella. Nimittäin Indyn menehdyttyä tasapaino Pepsin & Marleyn välillä keikahti täysin ja neidit olivat jatkuvasti napit vastakkain.           Helmikuu
Helmikuussa vietettiin perusarkea kuun loppuun asti, jolloin lauman jatkeeksi saapuikin Neva! Se oli yksi jännittävimmistä asioista, joita oli pitkään tapahtunut pupuarjessani. Neva oli pitkään haaveilemani esteristeytys ja olikin ollut alustavassa varauksessa jo ennen poikueen syntymää! Neva oli heti hyvin reipas ja utelias. Aina oli vastassa aidalla katselemassa tekemisiäni. Hieman saatiin viettää aikaa yhdessä, jotta kunnon luottamus saatiin kasvatettua.         Maaliskuu
Maaliskuussa alkoi jo lumet hieman sulamaan ja puput pääsivät ulos riehumaan! Kovasti nauttivatkin ulkoilusta ja pieni Neva kasvatti paljon rohkeuttakin ulkoilun myötä. Maaliskuussa ostin myös leijonaharjaksen ajatellen sen täydentävän täydellisesti laumaamme Indyn menehdyttyä. Olaf ei kuitenkaan pystynyt millään korvaamaan Indyä ja tunnuin torjuvan sitä jo alusta asti. Ajattelin kuitenkin, että se olisi siskolleni kiva kani ja siitä saataisiin kaveri myös Pepsille. Maaliskuussa Marley muutti upeaan kotiin Juulialle, jossa uskon sen olevan hyvinhyvin onnellinen pieni kani!
        
          
            Huhtikuu
Huhtikuussa alkoivat pikkuhiljaa kilpailut. Nevan kanssa treenailtiin aina välillä kotona ja odoteltiin senkin kisaikää innoissaan. Käytiin Helsingin Petexpossa, jossa oli kylläkin vain näyttelyt. Menestystä ei kovinkaan paljon huhtikuussa kerätty, mutta sitäkin enemmän kokemuksia ja ystäviä. Innoissani odotin jo tulevaa kesää ja sen tapahtumia.          Toukokuu
Toukokuussa aloin jo miettimään todella Olafia ja mitä sen kanssa oikein tekisin. Siskoa ei enää kiinnostanut, mutta toisaalta tuntui todella pahalta se myydäkkin. Olaf oli aivan hormonihirviö ja multa meni hermot ihan kokonaan. Päätin kuitenkin odottaa kesän yli ja katsoa mitä kävisi. Toukokuussa aloiteltiin myös aktiivisemmin kisaamista ja lauman jatkeeksi saapui valloittava Niko-poika! Niko osoittautuikin reviiritietoiseksi, eikä hyväksynyt alueelleen kanikaveria. Siispä poju on tähän asti asunut yksinänsä, katsotaan saataisiinko asiaan tänä vuonna muutos! :)


              Kesäkuu
Kesäkuussa Neva rupesi oikein loistamaan radoilla ja klassautui keskivaikeaan! Neidillä oli aina aivan äärettömän hurja vauhti radoilla ja oppi käyttämään pikkuhiljaa kroppaansakin hyppyihin. Tässä kuussa puput lähtivät myös pariksi viikoksi hoitoon, kun itse olin Briteissä. Postauksia kesäkuulta taisikin tulla vain viitisen kappaletta. Puput nauttivat kesästä ja lähes joka viikonlopulle riitti kisoja. Kiitos kaikille, jotka hypyttivät kanejani, kun en itse päässyt paikalle!         Heinäkuu
Kuukausi täynnä kisoja! Lähes joka viikonloppu reissattiin jossain kisoissa, mutta onneksi viikolla mulla oli hurjan paljon aikaa hengailla pupujen kanssa kotosallakin. Toki kävin kesätöissä, mutta auringonvaloa riitti iltamyöhään asti. Kaikki kanit saivat rentoutua ja nauttia kesän lämmöstä ulkona joka päivä. Muuta erikoista ei tainnut heinäkuussa ollakaan.


            Elokuu
Elokuussa jatkettiin kovaa kisaputkea koulujen alettuakin. Elokuussa Niko hyppäsi uuden korkeusennätyksensä, joka olikin hurjat 75cm! Samaisen kuukauden aikana onnistuin myös murtamaan sormeni, joten postaukset siirtyivät ottamistani valokuvista enemmän erikoispostausten suuntaan. Kirjoittaminen oli aluksi hidasta, mutta onnistuin silti yllättävän hyvin saamaan elokuullekin postauksia kasaan!         Syyskuu
Syyskuun suurin uutinen oli varmasti kauan odottamani kaninpoikaset! Pepsi synnytti siis neljä aivan upeaa ja erilaista muksua, joista yksi onkin nykyään kotona elelevä Vila. Kaikista poikasista tuli hyvin rohkeita ja myin ne mielelläni uusiin koteihin. 
Syyskuussa koin myös todellista ylpeyden tunnetta, kun Neva loikki ensimmäisen vaikean luokkansa vain yhdellä virheellä! Kiitos aivan tuhannesti siitä klassauksesta Anniinalle ;)                Lokakuu
Lokakuussa seurailin innoissani poikasten kasvua ja koitin pysyä hengissä rankan koulukäynnin kanssa. Yhden kisaviikonlopun ehdin kuitenkin käymään ja se viikonloppu olikin ikimuistoinen monestakin syystä! ;) Mýös ekat pakkaset tulivat jo lokakuussa, jolloin sain Nevasta oikein kivoja ulkokuvia. Onneksi kuitenkaan lunta ei sentään vielä tuolloin tullut!

           Marraskuu
Marraskuussa koulukiireet alkoivat todellakin painaa päälle ja aktiivisuus blogissa kärsi melkoisen alamäen. Poikaset pääsivät uusiin koteihinsa ja arki kanilassa hieman rauhoittui sen myötä. Marraskuussa oli myös lemmikkimessut, joissa menestynein kanikaverini taisikin olla Niko! Messut sinänsä olivat ehkä pettymys edelliseen vuoteen verrattuna, mutta ihmiset olivat ihania ja mulla oli hurjan hauskaa! Olaf lähti messuilta uuteen kotiinsa.
Tässä kuussa saatiin kaneille myös uudet häkit kani"huoneeseen" ja ne ovat tähän asti toimineet todella hyvin. Nevan häkin alakerta on ns "vapaana" ja siihen on tulossa piakkoin toivon mukaan täydennystä projektipupun muodossa 8) Enempää en kuitenkaan paljasta ennen itse ajankohtaa.            Joulukuu
Viime kuussa vietettiinkin kotona ihan rauhallista arkea. Toki pupupikkujouluja lukuunottamatta. Niihin reissattiin siskon kanssa todella innoissamme ja olihan siellä hauskaa ja tunnelmallista. Siellä Neva tykitteli vuoden vikat kisat todella upeasti voittaen luokkansa ja Nikokin tuli hienosti perässä sijalla 3. Vilavilperö oli baby naaraiden toinen petissä, joka oli mielestäni todella hieno suoritus piskuiselta. Joulukuussa julkaistiin myös VH-listat ja sieltä löytyi jokainen kaneistani todella hienoilta sijoilta!  


Tässä oli siis lyhyesti selostettuna koko kanivuoteni 2014! Kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kahden vuoden päässä tuskin asun edes samaisessa paikassa, jossa nyt. Saa nähdä ja innolla odotankin mitä tuleman pitää! Toivotan nyt kaikille todella hyvää uutta-vuotta ja paljon iloisia hetkiä tälle vuodelle!


Tähän loppuun vielä kanien eilisiä totutteluja (jos nyt jotain kiinnostaa)

Pieni selostus:
Kaksikon neljäs tapaaminen meni suunnilleen odotusteni mukaan. Vielä ei mitään maata mullistavaa muutosta ole tapahtunut, mutta hiljaa hyvä tekee. Pari kertaa ohittivat toisensa näykkäisemättä ja pari kertaa söivätkin yhdessä (Kunnes Niko ajoi Nevan pois) Yksi isompi näykkimishässäkkä näkyy videolla, mutta sen suurempia kinasteluita ei onneksi ole ollut. Tämä video kyllä inspiroi mua jatkamaan. Nimittäin jos tämä kaksikko tuli lopulta toimeen niin ehkäpä munkin kaksikko tulee:

31 kommenttia:

 1. HIENO POSTAUS JÄLLEEN! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi31.12.14

  Tosi kiva postaus, mutta Marleyn lähtöä et ollut laittanut ylös, ellen hyppinyt rivien välistä :0 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin, että jotain tärkeetä jäi puuttumaan D:

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta!! <3 Teillä onkin ollut tosi tapahtumarikas vuosi! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! No niin kyllä teilläkin ;)

   Poista
 4. Itselleni jäi vähän epäselväksi miksi alemmassa videossa häkkiä ravisteltiin. Oma pupuni saisi varmaan paniikin aikaan siitä. Meillä olisi tutustuttamis vaihe, mutta toistaiseksi olen luovuttanut ja antanut pienemmän kanin kasvaa. Voiko poikia totuttaa samalla tavalla, vai onko se mahdollista. Meille myytiin tyttökani joka astuu tyttökania ja epäilen sen olevan kuitenkin poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no mäkin kyseenalaistan tota tapaa, mutta jokainen tyylillään. Tavoitteena tuossa on juurikin se, että kanistressatessaan tukeutuisi toiseen ja hakisi siitä turvaa. Astuminen on normaalia dominoivaa käytöstä, jossa yritetään selvittää kumpi on pomo. Itse ottaisin mielummin totutuksessa sellaista käytöstä, kuin puremista ja agressiivisia hyökkäyksiä. Tarkistappa kuitenkin vielä kumpaa sukupuolta poikanen on!

   Poista
 5. Anonyymi1.1.15

  kiva postaus ja hyvää uuttavuotta sulle ja pupuille!

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 7. Haha, eipä mitään, Nevahan siinä sen työn teki :D. Hieno vuosi kyllä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä kans ;) On kyllä!!

   Poista
 8. Hyvää uutta vuotta ja toivotaan parasta ja pelätään pahinta:-)!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi1.1.15

  häiritsi hieman tuossa totuttelussa, kun otit heti ton vesipullon jo uhkaavasti esille kun toiset rauhassa haistelivat vain toisiaan. muutaman kerran myös mitään ei tapahtunut kun sillä suihkautiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin vesipulloa kokoajan esillä, koska jo ekasta kerrasta lähtien olen huomannut kuinka nopeasti nuo kaksi voivat ajautua agressiiviseen puremispyörteeseen. Onneksi niitä ei nyt pariin päivään ole ollut, mutta tykkään olla valmiina. En mielellään menisi myöskään tikkailemaan kenenkään naamaa ja noilla kun on heti haisteltuaan tapana purra toista naamaan. Näin ollen pidän pullon kyllä enemmän kuin mielellään valmiusasemassa 8) Enkä kyllä mielestäni ole suihkauttanut kania missään turhassa tilanteessa. Joskus uhkaavan näköisessä sellaisessa suihkautan lattiaan, jolloin kuuluu vain varoittava ääni.

   Poista
 10. Ihana postaus :) Oikein hyvää vuotta 2015 sulle, sun perheelle,muille teidän eläimille ja tietenkin kaneille ! ♥
  odotan innolla tulevaa vuotta ja tulevia vuosia :) toivottavasti kaikki menee hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin sulle! :))

   Poista
 11. Kiva postaus. Teillä on kyllä ollut tapahtumarikas vuosi! :) Hyvin on totuttelut lähteny käyntiin, mutta töitä varmasti riittää vielä.
  Missäs Olaf nykyään asustelee, myytiinkö se jo? :o

  VastaaPoista
 12. Anonyymi1.1.15

  Toivottavasti Neva&Niko tottuisi toisiinsa. Ja hyvää uutta vuotta. Toivottavasti tämä vuosi on parempi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, toivotaan niin!!!

   Poista
 13. Anonyymi1.1.15

  Hei! Tuolla poikassivulla lukee että nyt keväällä olisi tulossa poikue niin mihin aikaan ajattelit sitä? Sillä kysyn kun itsellä olisi tarkoitus tehdä huhtikuun alussa että ollaanko samaan aikaan mahd. Asialla :D

  VastaaPoista
 14. Anonyymi2.1.15

  Hyvä postaus! Mulla olis yks kysymys meidän pupujeen liittyen eli meillä on kaksi pupua, toinen niistä on sellanen lellipentu ku vaan voi, heti tulee pyytämään porkkanaa ja rapsuteltavaksi, ja kun sen ottaa syliin niin se on silleen "ihanaa", mutta sitten se toinen niin se aina kiemurtelee pois sylistä, lähtee karkuun ja jne. Ja just ja just saan sen aina vietyyn ulos.. ( n.300metriä kantamalla) , mä vietän niitten kanssa saman verran aikaa eli n.4h? Niin miten siitä aremmasta sais sellasen niinkuin se toinen?

  Voitko auttaa?

  VastaaPoista
 15. Onko sun pikku sisko rini ku sun toisella youtube kanavalla on siitä niin paljon videoita <3
  Sait muuten uuden lukijan. Meillä on neljä kania <3

  VastaaPoista
 16. Anonyymi3.1.15

  Toivottavsati Niko ja Neva tottuis toisiinja ja ootko sä Nikon kanssa toisena suomen estekanina??
  Ja Nevan? kanssa 13?? !

  VastaaPoista
 17. Anonyymi4.1.15

  Mukava postaus! :) meillä kanit(2x) eivät pidä että toinen menee toisen häkkiin. Meillä on tehdashäkit. Olen ensimmäisenä totutus kertana pitänyt sitä agressiivisempaa pupua valjaissa ja hihnassa että jos meinasi hyökätä niin en antanut. Toinen tapa millä onnistuin oli imuri. Pelko yhdistää! :) meillä siis kanit asuu erillisessä kanilassa joten ne eivät ole kuulleet imuria. Tsemppiä teille! ;)

  VastaaPoista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!