29.3.2016

Hurjan isoja uutisia, haikara kävi!Poikasia syntynyt yhdistelmästä
Maanantaina 28.3.2016, 33. tiineyspäivänä syntyivät todella kauan odotetut Vilan & Alvinin poikaset! Samasta yhdistelmästä yritettiin poikasia jo syksyllä, mutta silloin ei onnistunut astutusprosessit. Tällä kertaa Vila antoi Alvinin astua kunnolla vain kerran (ja puoli) ja se nähtävästi riitti. Tosin ei montaa muksua siitä lähtenyt kehittymään, mutta näin tällä kertaa! 
      Vila alkoi maanantaiaamuna seitsemän aikoihin repimään karvaa. Katselin sängystäni hiljaa neidin touhuja ja 8.40 se loikkasi pesäkoppiinsa synnyttämään. Kuulin pientä puhinaa ja tämän jälkeen poikasen ininää. Yleensä kani synnyttää melko nopeasti kaikki poikaset, mutta odottelin 1,5h ennen kuin Vila vihdoin tuli ulos boksista syömään. Se kuitenkin ravasi vessalaatikossa ja aina siellä supisteli kivuliaan näköisesti. Ajattelin heti, että nyt siellä on poikanen jumissa. Odotin kuitenkin josko Vila pärjäisi yksinään ja se menikin pian takaisin boksiin ja vartin päästä tuli sieltä ulos todella pirteänä tuoretta verta hännänpäässä. Tämän jälkeen neiti oli aivan oma itsensä valtavalla ruokahalulla varustettuna! Huh, ehdin jo säikähtää. 

Maha 29. tiineyspvänä
Pienen säikähdyksen jälkeen kaikki päättyi onneksi hyvin ja vähän ajan päästä uskalsin jo kurkata pesään. Siellä pyöriskeli vain kaksi pulleaa lh muksua! Olin hieman pettynyt määrästä, koska Vila oli ollut aivan valtavan kokoinen viimeisinä tiineyspäivinä. Toisaalta olen onnellinen, että Vilalla päätyi kaikki hyvin ja hoitaa muksuja erinomaisesti! Karvoja se nyppi huomattavasti vähemmän kuin mitä Pepsi on aina repinyt, mutta eiköhän tuokin määrä pidä muksut vallan lämpiminä. Kenties Vilalla oli pieniä ongelmia synnytyksessä, koska poikasia oli vain kaksi ja ne syntyivät vasta 33. tiineyspäivänä ja näin ollen olivat isompia kuin normaalisti. Ehkä Vilalla tosiaan oli enemmänkin poikasia, mutta komplikaatioiden takia joutui syömään osan. Ken tietää, nyt mennään näillä kahdella upeudella mitä meillä on ja toivotaan, että näistä kasvaa hienoja ja terveitä kaninalkuja!

26 kommenttia:

 1. Suloisia! ♥ Hyvin kirjoitrttu postaus! Ei tuosta mahasta tosiaankaan pelkkää kahta olisi uskonut! Ihanasti editoitu toi alkukuva! Osaat kirjoittaa aivan mahtavasti! ♥

  VastaaPoista
 2. Onnea teille! Poikasten väri on ihana ♡

  VastaaPoista
 3. Anonyymi29.3.16

  En tiennyt että vila on astutettu:) mutta aivan ihania 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällä kertaa kerrottu ennen kuin muksut olivat varmasti syntyneet :)

   Poista
 4. Ihania poikasia<3 Onnea ja tsemppiä Vilalle!

  VastaaPoista
 5. Oi onnea poikasista, suloisia!! :3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi29.3.16

  Voi paljon onnea❤

  VastaaPoista
 7. Anonyymi29.3.16

  Mahottomasti onnea! Ihanat poikaset!<3

  VastaaPoista
 8. Hyvä että vila ja poikaset selvis😊

  VastaaPoista
 9. Anonyymi31.3.16

  Meinaatko pitää itselläsi poikasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa en, mutta jatkoksi on suunnitelmia kasvatuksen suhteen kyllä :-)

   Poista
 10. Onneksi ei mitään paljon vakavempaa synnytyksessä tapahtunut! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 11. Ihania pikkuisia! Kirjoitat hyvin ja muutenkin sinulla on hyvä blogi! ♡


  airuskajahepat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Käyn kurkkaamassa blogisi :)

   Poista
 12. Anonyymi2.4.16

  Hei! Osaatko auttaa kun kanini söi banaanin kuorta hieman, että eihän mitään myrkytystä voi tulla? :( näyttää olevan ainakin hieman varsakipuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi aiheuttaa mitään vakavaa, mutta seuraile vointia ja jos on edelleen kipeä niin ell ->

   Poista

Hei! Kommenttien tarkistus voimassa. Asialliset kommentit aina tervetulleita!