Näin meillä!Asuintilat


Minulle henkilökohtaisesti on hyvin tärkeää, että kaneilla on riittävän suuret elintilat. Kani ei ole mielestäni häkkieläin ja haluan tarjota kaneilleni kaikkein parhaimman mahdollisen asumismahdollisuuden. Mitä enemmän sen parempi. Vilalla ja Pepsillä on yhdessä valtava komppariaitaus, jossa on kaksi tasoa. Vapaana kanit saavat jaloitella mahdollisimman paljon!

Ulkona kaneilla on suuri ulkoaitaus. Mitat ovat 5m x 8m ja siellä kanit todella pääsevät vetämään iloloikkia. Siellä vietetään kesäpäivinä jopa 14h päivästä ja muina vuodenaikona säiden mukaan.
Vapaata liikuntaa kanit saavat vähän eri tavoilla. Talvisin ovat vapaana huoneessani, kesäisin mahdollisuuksia on monia! Meillä on valtava koirien ulko-aitaus (n 15x20m) jossa kanit saavat juoksennella aivan täyttä vauhtia päästä päähän. Jotkut kaneistani voivat myös olla ulkona vapaana (valvotusti) Myös valjaissa mennään aina silloin tällöin, mutta usein vain estehypyn yhteydessä.


Ruokinta

Luonnollisesti kaneillani on aina tarjolla raikasta vettä joko pullossa tai kulhossa. Meillä on käytössä usein molemmat. Heinää meillä on myös tottakai jatkuvasti tarjolla. Hyvälaatuinen heinä on kanille elintärkeää. Huonossa heinässä voi olla pölyä tai jopa hometta ja haiseekin jo pahalle. Mitä vehreämpää ja tuoreempaa heinää sen parempi. Yritän saada varastoon paaleja heti heinäkuussa, kun pellot on niitetty.Noiden perusjuttujen lisäksi kanit saavat joka päivä tuoreruokaa ja pienen määrän pellettejä lisäravintona. Tuoreruokana kesällä on luonnon antimet ja talvella mm: romaine-salaatti, kurkku, paprika, persilja, babypinaatti, tilli ja pienet määrät porkkanaa. Pellettinä meillä syödään Countrys best ja burgess excel sekoitusta.