Poikaset

Täältä löydät tietoa meille syntyneistä poikueista.
Jos olet aidosti kiinnostunut poikasesta laitathan jo ensimmäisessä viestissäsi mahdollisimman paljon tietoa itsestäsi ja kanin tulevasta kodista: katriona.aakkula@hotmail.com

Otan poikasista varausmaksun, jota ei palauteta. Tämä summa vähennetään kanin lopullisesta hinnasta.
Poikaset lähtevät koteihin kera epävirallisten papereiden, tutun ruokapussin, vk-tatuoinnin sekä kasvattajan elinikäisen tuen ja kiinnostuksen kasvatin elämää kohtaan. Olisi siis mukava kuulla kanin kuulumisia tulevaisuudessakin! Jos joudut jostain syystä luopumaan kasvatistani, on se aina tervetullut takaisin tänne.
4. Projektipoikue
Synt: 20.6.2018

Emän luonteesta:
Poikueen emä Vila on nelivuotias kertaalleen jo emona toiminut risteytyskani. Neiti on oma kasvattini ja minulla on ollut ilo päästä tutustumaan hänen luonteeseen vuosien saatossa perinpohjin. Vila on asunut oman emonsa kanssa aivan poikasesta asti ja perinyt tältä monia ihania luonteenpiirteitä, mutta samalla ollessaan aina emonsa tossun alla on osa luonteenpiirteistä jäänyt emonsa käskyjen varjoon. Vila on aina ollut todella ihmisiin tukeutuva kani ja mielellään häärii ympärillä, kun jotain kiinnostavaa tapahtuu. Myös jännittävissä tilanteissa Vila pysyttelee mieluusti tutun ihmisen tai oman emonsa Pepsin lähettyvillä. On tullut aina hyvin toimeen Pepsin kanssa, koska on suostunut tälle alistumaan ja toimimaan naamanpesuorjana. Yhteiselo toimii yhteisillä pelisäännöillä siis mainiosti. Vila on todella nokkela ja oppii uusia asioita ja rutiineja todella nopeasti. Motivoituu myös hyvin ruoasta, joten temppujen opettaminen kävisi varmasti neidiltä helposti jos niitä hälle jaksaisi opettaa! Käsittely onnistuu todella hyvin ja kaikki rapsutukset ovat yksi Vilan suosikkijutuista. Reviiritietoisuutta ei Vilan osalta ole ollenkaan ja murrosikääkään ei pahemmin tullut. Kaikinpuolin helppo neiti! 

Vila on nuorempana opetettu esteille ja hyppi vaikeissa luokissa, kunnes sai ensimmäisen poikueensa, jonka jälkeen ei olla lähdetty enää kisakentille. Vila oli kisaradoilla aina todella menevä ja keräsi vauhdista ponnistusvoimaa. Ei kuitenkaan ollut säntäilijä, vaan maltillinen ja tasainen. Vilan ensimmäisen poikueen poikasista toinen kisaa aktiivisesti ja menestyksekkäästi molempia eliittiluokkia sekä eliitti korkeutta ja - pituutta. 


video 1
video 2


Isän luonteesta:
Poikueen isä Evil asusti luonamme parisen viikkoa, jonka aikana pääsin tutustumaan hyvin tähän leppoisaan herrasmieheen. Mielestäni herrasmies jos mikä kuvailee tämän kanin luonnetta parhaiten. Evil oli heti meille saapuessaan mitä lungein ja elämän rennosti ottava jäbä. Pisti pötkölleen heti tutkittuaan uuden ympäristönsä ja rapsutukset kelpasivat kaikilta uusilta ihmisiltä. Molemmat vanhempani ihastuivat häneen ihan ensitapaamisella. Evil tykkäsi todella paljon ihmisten läsnäolosta ja oikein kerjäsi seuraa kaikilta ohikulkijoilta. Otti vastaan myös kaiken ruoan mitä vain tarjottiin haha! Käsiteltävyys Evilillä on todella hyvä. Nostaminen, kantaminen ja kynsienleikkuu sujuu helposti ja mukisematta. Vessalaatikkoon osui kaikki pissat, mutta papanat pyörivät välillä muuallakin. Tämä voi toki johtua leikkaamattomuudestakin. Ja vaikka Evil oli leikkaamaton uros, ei hällä ollut mitään selviä pahoja “miestapoja”. Pissa lenteli vain haistaessaan muita kaneja, muulloin olisin uskonut hänen olevan kastroitu! 

Evil kisasi nuorempana esteitä keskivaikeisiin luokkiin asti. Kotioloissa oikein mukava harrastuskaveri ja kaikenlainen temppuilu ja aktiviteetti olisi varmasti hauskaa tämän yksilön kanssa! Evilin emä on Lavella's CH Voodoo Queen, joka nimensä mukaisesti on Suomessa eliitti suoran champion. Mei on löytänyt tiensä useampana vuonna myös SM sijoille ja top 10 kanin joukkoon VH listalle. Meriittiä siis löytyy! -Ruskeasiamsoopeli
-valkoinen ss
-Ruskeasiamsoopeli valkokorva
-Ruskeasiamsoopeli, rex-turkkiTietoa Poikueesta:
Tämä poikue on yhteistyöpoikue Lavella's kasvattajan Maija Sunin kanssa. Halusin päästä jatkamaan kasvatustyötä omista kanilinjoistani, mutta Vilan viime poikueeseen syntyi vain yksi naaras joka myöhemmin steriloitiin. Samalla siispä suunnitelmani jatkaa linjaa tämän naaraan kautta haudattiin.  Mietin pitkään ratkaisua tähän ja tänä kesänä oli viimeinen mahdollisuus yrittää astuttaa Vilaa uudelleen ennen kuin aikaväli poikueiden välillä olisi kasvanut liian suureksi. Aloin siis keväällä etsimään urosta joka olisi sopiva tämän poikueen isäksi. Pohdiskelujen jälkeen saimme loistoidean Maijan kanssa yhdistää nämä kaksi kania, koska Maija halusi Evililtä myös vielä jälkikasvua. 

Näistä poikasista odotetaan kasvavan hurjan kivaluonteisia harrastuskavereita kotioloihin ja muutama varmasti myös estekilpailuihin. Poikaset tulevat olemaan sosiaalisia, oppivaisia ja rohkeita yksilöitä, jotka sopivat niin ensikania hakevalle kuin pidempään kaneja omistaneille. Kanit kasvavat sisätiloissa normaalien kodin äänien ympäröimänä ja tottuvat päivittäiseen ja runsaaseen käsittelyyn. Poikaset tottuvat myös koirien ääniin ja hajuihin sekä säännölliseen ulkoiluun isossa ulkoaitauksessa. 
Poikueesta kotia etsivät kolme poikasta, joista yksi tulee etsimään yhteistyökykyistä sijoituskotia (mielellään esteistä kiinnostuneeseen kotiin). Katsomme ostajaehdokkaan kanssa yhdessä mikä kani sopisi luonteensa puolesta juuri heille, jotta kaikki ovat varmasti mahdollisimman tyytyväisiä uuteen perheenjäseneensä.
Edelliset poikueet:
3. Esteprojektipoikue 
Synt: 28.3.2016

u. Ninja's Hide-and-Seek "Melman"- luonnonharmaa kirjava
n. Ninja's Peek-a-Boo "Peeka" - luonnonharmaa kirjava


Tietoa poikueesta:
Näille poikasille toivoin periytyvän isän siroa kroppaa ja ponnuvoimaa sekä emän reippautta esteille. Molemmat vanhemmat kilpailevat esteillä, emä vaikeaa tasoa ja isä eliittiä. Isän veli hyppäsi myös kanien korkeushypyn suomenennätyksen. Molemmat poikaset lähtivät esteradoille, mutta vain uros jatkoi aktiivista kisaamista. Melman kisaa nykyään kaikkia eliittiluokkia menestyksekkäästi. Poikueen naaras harrastaa esteitä kotioloissa aktivointimielessä ja on todella fiksu neiti!


----------------------------


2. Esteprojektipoikue
Synt: 23.9.2014

vk. 011 n. Ninja's Once upon a time "Vila" - Schwarzgrannen
vk,.012 u. Ninja's Neverending Story "Vincent"- Ruskeasiamsoopeli
vk. 013 u. Ninja's Enchanted labyrinth "Edwin" - Madagaskar (RIP)
vk. 014 u. Ninja's Happily ever after "Merlin" - km japanilainen 


Tietoa poikueesta:
Näistä poikasista aloitin aivan uutta estelinjaa, jossa pyrin käyttämään mahdollisimman uusia linjoja. Näille poikasille ei ollut mitään hurjempia tavoitteita esteradoille, koska olivat vasta ensimmäinen sukupolvi projektia. Tärkeintä minulle oli saada näihin periydyttyä mahtava, seurallinen luonne ja innostus esteille, joka löytyi molemmilta vanhemmilta. Isällä on myös hurja ponnu esteillä ja kisaa vaikeaa tasoa. Emältä löytyi hurja into ja tasainen vauhti esteille. Nämä ominaisuudet periytyivät ainakin osittain poikasille, joista kaikki lähtivät enemmän tai vähemmän kisaamaan. Kaksi uroksista kisaa keskivaikeaa ja kotiin jäänyt naaras kisaa jo molempia vaikeita luokkia ja on kilpaillut todella menestyksekkäästi!----------------------------1. Risteytyspoikue
Synt - 8.5.2013


u. Ninja's Alaska - "Ludwig" - mv japanilainen  
n. Ninja's Mexico - "Völkkis" - mv japanilainen
n. Ninja's Dakota - "Marley" - mv japanilainen
n. Ninja's Indiana - "Pikkis" - Ruskeasiamsoopeli
n. Ninja's Nevada - "Nevada" - Ruskeasoopeli japanilainen


Tietoa poikueesta:

Tämä poikue oli ensimmäinen poikueeni, ilman ihmeempiä tavoitteita. Olin vielä nuori ja hölmö, eikä näillä ollut mitään osuutta kasvatustyöhön. Poikasten isänä toimi kuitenkmin Indy, joka oli elämäni yksi tärkeimmistä kaneista. Halusin siis ehdottomasti siltä jälkeläisen. Jälkeenpäin ajatellen toki itsekkäästi ajateltu, sillä varmasti jokainen haluaisi omasta rakkaasta kanistaan jälkeläisiä.
 Tästä poikueesta veikkaisin, että kaksi olisi sopinut estepuolellekin, mutta vain yksi näistä teki niin ja pääsi kisaamaan vaikeaa tasoa!